"Copacul morţii": Cel mai periculos arbore din lume, care te poate ucide prin simpla atingere

Este vorba despre un copac, manchineel (Hippomane mancinella), denumit "copacul morţii" pentru că, de la scoarţă şi până la sevă acesta conţine substanţe toxice extrem de periculoase.

,,Copacul Morţii" conţine foarte multe toxine, dintre care cea mai importantă este cea cunoscută sub numele de ,,phorbol". Localnicii spun că triburile din această parte a lumiifoloseau această substanţă pentru a-şi tortura inamicii. Se spune că băştinaşii îşi legau prizonierii de copaci şi aşteptau să plouă, pentru ca apa să se îmbine cu toxina şi să curgă pe trupurile celor chinuiţi, provocându-le arsuri şi iritări puternice pe piele.

În ciuda aspectului lor atrăgător, asemănător merelor şi a mirosului dulce şi îmbietor, fructele acestui copac, odată ingerate, provoacă vărsături severe, diaree şi convulsii, cauzatoare de moarte.

Într-o vacanţă petrecută în această zonă, Nicola Strickland, radiolog, a făcut imprudenţa de a gusta, împreună cu un prieten, din aceste fructe extrem de periculoase. La câteva secunde de la ingerare, gustul uşor piperat s-a transformat într-o senzaţie de arsură puternică, iar cei doi nu mai puteau respira corespunzător, din cauza închiderii căilor respiratorii. La scurt timp au apărut dureri puternice la nivelul gâtului, pe măsură ce toxina din aceste fructe se infiltra în ganglionii limfatici.

Citeste mai mult pe RTV.NET