Sport

Copenhaga, scandal ca la București! 12 miniștri și parlamentari, fără bilete la meciurile de pe Parken

Nu doar pe Arena Națională sunt favorizați oamenii politici. S-a întâmplat și în Danemarca, pe Parken. Unde miniștrii și parlamentarii au putut asista la meciurile de la Euro 2020 fără să achiziționeze bilete.
26.06.2021 | 13:21
Copenhaga scandal ca la Bucuresti 12 ministri si parlamentari fara bilete la meciurile de pe Parken
ADVERTISEMENT

Danemarca va evolua în prima optime de la Euro 2020 sâmbătă, de la ora 19:00, împotriva Țării Galilor. Nordicii nu mai joacă pe Parken, ci se mută la Amsterdam. În mijlocul unui scandal imens.

Presa din Danemarca a luat foc din cauza modului în care au fost distribuite biletele pentru cele trei partide din faza grupelor, de pe Parken. Selecționata condusă de Kasper Hjulmand le-a înfruntat pe Finlanda, Belgia și Rusia.

ADVERTISEMENT

La Copenhaga, miniștrii și parlamentarii au mers la meciurile de la Euro 2020 fără să aibă bilete. Restricții pentru fanii de rând

5.000 de fani au avut voie să asiste la cele trei partide jucate în grupa B pe stadionul Parken, din Copenhaga. Cererea a fost mult mai mare, iar foarte mulți dintre doritori nu au mai prins prețioasele tichete.

Nu a fost o problemă pentru oamenii politici din Danemarca. 12 miniștri și parlamentari au asistat la cele trei partide fără să aibă bilet. Au beneficiat de unele invitații din partea unor sponsori. Situație considerată ca inacceptabilă de opinia publică la Copenhaga.

ADVERTISEMENT

Indignarea a fost cu atât mai mare, în condițiile în care politicienii au postat poze de la meci pe rețelele de socializare. S-a considerat că practic le-au râs în față celor care nu au prins bilete la meci, deși făcuseră toți pașii ceruți pentru înscrierea pe lista de așteptare.

Situație identică și la București. Politicienii și prietenii lui Burleanu la VIP, iar Hagi, Popescu și Munteanu la tribuna 2

Morten Bodskov, Ministrul Finanțelor, fost Ministru al Justiției, este unul dintre cei 12 oameni politici care au asistat la meciuri pe baza unor invitații, fără să își achizițoneze bilete.

ADVERTISEMENT

Scandalul provocat la Copenhaga seamănă izbitor cu situația de la București. La prima partidă de la Euro 2020 disputată pe Arena Națională, Macedonia de Nord – Austria, tribuna oficială a fost ticsită de oameni politici.

Ludovic Orban (ex-premier, președinte PNL), Dan Barna (vice-premier, președinte USR), Bogdan Aurescu (ministrul Afacerilor Externe), Lucian Bode (ministrul Afacerilor Interne), Anca Dragu (președinta Senatului), Crin Bologa (Şeful DNA) și primarul Nicușor Dan au fost câțiva dintre oamenii politici care au luat loc la VIP.

ADVERTISEMENT

Meciuri tari și în optimile Euro 2020. Spania – Croația se joacă la Copenhaga, Franța – Elveția este la București

Nu au lipsit nici câțiva dintre prietenii și oamenii de încredere ai lui Răzvan Burleanu, ca Mihai Stoichiță, Radu Vişan şi Gabriel Bodescu. Cei prezenți în sectorul VIP au avut parte de tratament preferențial, cu mâncare și băutură, tip bufet suedez.

Asta în vreme ce trei dintre cei mai mari jucători care au evoluat vreodată pentru naţionala României, Gică Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu au fost “exilați” la tribuna 2. Și au preferat să stea pe locurile pe care și le-au plătit chiar ei.

Ultimul meci programat pe Arena Națională de la Euro 2020 este Franța – Elveția, luni, 28 iunie, de la ora 22:00. Se va juca și pe Parken în optimile de finală ale turneului final. Croația va înfrunta Spania, tot luni, dar de la ora 19:00.

ADVERTISEMENT