News

Acoperișul unei terase din Sinaia, prăbușit peste turiști. Un copil și doi adulți au ajuns la spital

Copertina unei terase din Sinaia s-a prăbușit, duminică, 2 ianuarie, peste clienți. Unii s-au ales cu răni grave, mai exact, un copil și doi adulți, care au fost transportați la spital.
02.01.2022 | 15:33
Acoperisul unei terase din Sinaia prabusit peste turisti Un copil si doi adulti au ajuns la spital
ADVERTISEMENT

Copertina ar fi căzut peste turiști din cauza zăpezii depuse. Totul s-a întâmplat la un local situat pe strada Aleeea Cazărmii din Sinaia, în jurul orei 14:00.

Din primele informații, cinci persoane se aflau la terasă, în momentul incidentului. Adulții și minorul au fost duși la Spitalul de Urgență din Ploiești, potrivit Ziarul Incomod.

ADVERTISEMENT

Victimele incidentului, doi bărbați și o fetiță

Victimele ar fi, de fapt, doi bărbați în vârstă de 39 de ani și o fetiță de 6 ani. Ele au suferit traumatisme craniene, fiind preluate în stare de conștiență de către echipajele medicale.

Terasa prabusita din Sinaia
Terasa prabusita din Sinaia. Sursa foto: ISU Prahova

 

Sinaia este una dintre regiunile muntoase din țară unde a nins frecvent în perioada sărbătorilor de iarnă, până acum. Potrivit datelor meteo, va mai ninge până pe 9 ianuarie.

ADVERTISEMENT

”În perioada 27 -31 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 0 grade. Ulterior acestea vor crește ușor spre 2 grade, apoi tendința este de scădere până spre -3…-2 grade în perioada 07 -09 ianuarie.

Minimele vor avea o evoluție temică similară, astfel că în perioada 27-31 decembrie, variațiile acestora vor fi inexistente, media situându-se în jurul a -4 grade, vor crește apoi ușor până spre -2 grade în 02 și 03 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Ulterior, vor scădea până spre -7…-6 grade, în perioada 07- 09 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului”, conform progonozei ANM, actualizată în urmă cu câteva zile, pentru o perioadă de două săptămâni.

Alt incident la munte. În Bucegi, o persoană a alunecat aproape 200 de metri

Tot la munte, în a doua zi din an, salvamontiștii din Bușteni, au fost solicitați să intervină după ce o persoană a alunecat 200 de metri.

ADVERTISEMENT

Întâmplarea nefericită a avut loc în zona Valea Gălbinele, cunoscut drept un traseu alpin destul de abrupt. Victima ar fi suferit mai multe fracturi și a fost dusă la spital.

Operațiunea de salvare a fost una dificilă, din cauza straturilor groase de zăpadă. Turiștii sunt, adesea, sfătuiți să evite Valea Gălbinel, din cauza acestei situații, mai ales acum pe timp de iarnă.

De asemenea, autoritățile trag un semnal de alarmă tuturor turiștilor să nu se aventureze prea mult în această perioadă prin munți, din cauza condițiilor nefavorabile de vreme.

ADVERTISEMENT