News

Copii vaccinați accidental cu un ser anti-Covid neaprobat pentru grupa lor de vârstă. Poliția face cercetări

Mai mulți copii au fost vaccinați accidental cu un ser anti-Covid neaprobat pentru grupa lor de vârstă. Poliția a deschis o anchetă și face cercetări în acest caz
20.12.2021 | 14:35
Copii vaccinati accidental cu un ser antiCovid neaprobat pentru grupa lor de varsta Politia face cercetari
ADVERTISEMENT

Oamenii legii au deschis o anchetă în cazul unor copii vaccinați accidental cu un ser anti-Covid neaprobat pentru grupa lor de vârstă. Incidentul a avut loc într-o localitate din Germania.

Copii vaccinați accidental cu un ser anti-Covid neaprobat pentru grupa lor de vârstă

Mai mulți copii din Germania au fost imunizați accidental cu un ser împotriva coronavirusului care nu fusese încă aprobat pentru grupa lor de vârstă.

ADVERTISEMENT

Autoritățile spun că incidentul a avut loc la un centru de vaccinare din districtul Olpe din Renania de Nord-Westfalia. Potrivit acestora, mai mulți minori au fost vaccinați cu serul de la compania Moderna, deși doar cel de la Pfizer-BioNTech a fost aprobat pentru copii până acum.

“Părinții copiilor afectați au fost imediat informați despre incident”, au declarat oficialii locali, citați de Dpa.

ADVERTISEMENT

Părinții micuților au avut o discuție cu directorul medical al centrului de vaccinare. Acesta le-a spus că aprobarea vaccinului Moderna pentru copii este încă în așteptare la Agenția Europeană pentru Medicamente.

Ce s-a întâmplat cu copiii vaccinați accidental cu un ser anti-Covid neaprobat

Incidentul petrecut la un centru de vaccinare din districtul Olpe din Renania de Nord-Westfalia, Germania, a ajuns repede în atenția presei.

ADVERTISEMENT

Mai mulți minori au fost imunizați cu un ser aprobat pentru categoria lor de vârstă. Potrivit autorităților locale, micuții nu au avut simptome neobișnuite după imunizarea cu vaccinul greșit. Cât timp s-au aflat la centru, nu au fost sesizate reacții adverse.

Părinții copiilor, indignați de pericolul în care au fost puși micuții lor în urma vaccinării cu un ser neaprobat, au sesizat poliția.

ADVERTISEMENT

Numărul minorilor implicați în incident nu a fost dezvăluit.

Reprezentanții centrului de vaccinare au precizat că vor revizui toate procedurile și vaccinările copiilor.

“Dacă se descoperă alte cazuri, părinții vor fi informați”, au mai spus aceștia.

Cu ce vaccin anti-Covid pot fi imunizați copiii

Primul vaccin împotriva coronavirusului pentru copiii sub 12 ani, aprobat în Uniunea Europeană, este cel de compania Pfizer-BioNTech.

Folosirea acestui ser pentru imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între cinci și doisprezece ani a fost aprobată în luna noiembrie a acestui an, de Agenția Europeană pentru Medicamente.

Potrivit autorităților, copiii primesc doar o treime din doza pentru adulți.

ADVERTISEMENT