“Copiii 9/11”, născuţi după ce taţii lor au murit în atentatele de la 11 septembrie. Mesajul pentru terorişti, după 15 ani

La 15 ani dupa cel mai mare atentat terorist din istoria SUA, "copiii 9/11", asa cum au fost numiti de presa straina, au dezvaluit cum i-a marcat inca de la nastere tragedia care a indoliat...
10.09.2016 | 14:31
Copiii 911 nascuti dupa ce tatii lor au murit in atentatele de la 11 septembrie Mesajul pentru teroristi dupa 15 ani
ADVERTISEMENT

La 15 ani dupa cel mai mare atentat terorist din istoria SUA, “copiii 9/11”, asa cum au fost numiti de presa straina, au dezvaluit cum i-a marcat inca de la nastere tragedia care a indoliat America. Tatii lor au murit in atentatele teroriste de la 11 septembrie, iar vietile acestor copii aveau sa fie marcate pentru totdeauna, pentru unii inca de la nastere, de o tragedie care a schimbat intreaga lume.

Peste 100 de copii s-au nascut dupa ce tatii lor au murit pe 11 septembrie 2001, in cel mai mare atac terorist care a lovit SUA.

ADVERTISEMENT

Revista People a prezentat in 2011, pentru prima data, povestea catorva dintre acesti copii. Acum, la 15 ani de la atentatele teroriste, o parte dintre ei au acceptat sa dezvaluie lumii intregi ce invataturi au tras ei din aceasta tragedie.
“Acesti copii reprezinta speranta si ceea ce a urmat dupa 11 septembrie 2001. Ei sunt salvarea, bucuria si dragostea” a spus Jenna Jacobs, al carui baietel s-a nascut la 6 luni dupa moartea sotului ei, Ariel, pentru People.

Tatal lui Lauren McIntyre, ofiterul de politie Donald McIntyre, a murit dupa ce a intrat in unul dintre turnurile World Trade Center sa ii salveze pe cei prinsi acolo. Lauren, care acum are 14 ani, s-a nascut la mai putin de trei luni de la atentate. Sora si fratele ei mai mari au devenit ca niste parinti suroga pentru micuta, dar aceasta spune ca alinarea ei a fost gestul curajos pe care tatal ei l-a facut, chiar daca asta i-a adus moartea.

ADVERTISEMENT

“Nu pot sa imi imaginez cat de mult curaj trebuie sa ai cand te afli intr-o situatie de acest gen, este impresionant” a spus tanara pentru People. Aceasta poarta la gat numarul de legitimatie al tatalui ei pe post de talisman.
Jamie Pila s-a nascut la 6 luni dupa ce tatal ei, James, a murit prins la etajul 86 al Turnului de Nord de la World Trade Center. La fel ca si ceilalti, spune ca aceasta tragedie l-a invatat sa pretuiasca viata altfe. Mama ei o vede pe fiica drept “ultimul si cel mai frumos cadou pe care ni l-a lasat”.

Neinfricati si nascuti intr-o epoca in care pericolul se afla la orice pas, “copiii 9/11”, care incep sa paseasca in lumea adultilor, au si un mesaj pentru teroristi: “Voi ati pierdut, noi inca suntem aici. Am construit totul de la zero si suntem mai puternici ca oricand acum. Este un sentiment placut sa stii ca ei au pierdut” a spus Patrick Hannaford, care avea 2 ani, cand tatal lui, Kevin, a murit, la etajul 105 al Turnului Nordic de la World Trade Center, conform CNN.

ADVERTISEMENT