News

Bucurie pentru copiii care locuiau în blocul ars din Constanța. Au fost vizitați de Moș Crăciun

Copiii care locuiau în blocul din Constanța afectat de incendiul din urmă cu o săptămână au avut parte de o mare bucurie. Joi, aceștia au fost vizitați de Moș Crăciun.
23.12.2021 | 15:30
Bucurie pentru copiii care locuiau in blocul ars din Constanta Au fost vizitati de Mos Craciun
Moș Crăciun, vizită la copiii rămași fără locuință în urma incendierii blocului din Constanța. Sursa foto: europafm.ro
ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, zeci de familii din Constanța au rămas pe drumuri după incendiul izbucnit în subsolul blocului în care locuiau.

În doar câteva ore, flăcările le-au distrus toată agoniseala. Au rămas doar pereții goi. În prezent, aceștia stau la rude sau în locuinţe date de autorităţi sau de străini care au vrut să-i ajute.

ADVERTISEMENT

Joi, cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, zecile de copii care au trecut alături de părinții lor prin această dramă au avut parte de o mare bucurie, menită să mai alunge din șocul trăit în aceste zile.

Moș Crăciun, vizită la copiii rămași fără locuință în urma incendierii blocului din Constanța

Copiii din familiile constănțenilor care au rămas fără casă, în urma incendierii blocului în care locuiau, au avut parte de o surpriză extrem de plăcută.

ADVERTISEMENT

Micuții s-au bucurat de vizita lui Moș Crăciun. Membrii Asociației Militarilor Veterani din Teatrele de Operații Constanța s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat daruri pentru cei mici.

Pentru toți acești copii, Crăciunul din 2021 este unul diferit. Ei nu-și mai pot petrece sărbătorile ca în anii trecuți, în căminul în care s-au născut și au crescut.

ADVERTISEMENT

Un număr de aproximativ 70 de copii au fost vizitați joi de Moș Crăciun și de ajutoarele sale. Aceștia din urmă au încercat să le aducă o bucurie.

Moș Crăciun, vizită la copiii rămași fără locuință în urma incendierii blocului din Constanța. Sursa foto: Europafm.ro

În timpul vizitei Moșului, cei mai mari realizau că în acest an sărbătorilor nu mai sunt ca altădată.

ADVERTISEMENT

”Tot balconul e distrus și bucătăria la fel, în casă-i funingine și casa noastră e distrusă. S-ar putea să ne mutăm la niște blocuri noi, care au fost puse de primărie”, spune o fetiță din blocul incendiat, conform Europa FM.

”La noi n-a fost așa tare afectat, numai că nu poate fi folosit. Acuma stau la fratele meu mai mare”, a povestit o altă micuță care a trăit prin drama incendiului de joia trecută.

Cristian Crăciun, președintele Asociației Militarilor Veterinari, a declarat că darurile au fost obținute cu fonduri de la Primărie, Centrul Militar Zonal Constanța, Gruparea Mobilă de Jandarmi și Direcția pentru Protecția Copilului Constanța:

”Totuși sunt copii și vrem ca să nu simtă atât de mult aceste greutăți. Vtem să venim în sprijinul părinților și să îi ajutăm să treacă mai bine peste aceste momente dramatice”.

Sărbătorile îi găsesc fără casă pe cei peste 250 de oameni afectați de incendiul de la blocul din Constanța

În acest moment, 35 dintre apartamente sunt goale. Oamenii nu mai au nimic. De o săptămână, aceștia stau la rude, la prieteni sau în locuințe puse la dispoziție de investitori privați.

Incendiul din acea noapte fatidică de 16 decembrie a dat dat peste cap viețile a peste 250 de oameni.

ADVERTISEMENT
Tags: