ADVERTISEMENT
News

Copiii cu părinți vaccinați ar putea fi exceptați de la carantină. Propunerea Comisiei Europene

Comisia Europeană propune ca, în următoarea perioadă, copiii cu părinți vaccinați să fie exceptați de la carantină.
Autor: Adrian Baciu | 01.06.2021 | 15:52
Copiii cu părinți vaccinați ar putea fi exceptați de la carantină. Propunerea Comisiei Europene
Copiii cu părinți vaccinați ar putea fi exceptați de la carantină. Propunerea Comisiei Europene. Sursa foto: parents.com

În contextul relaxării măsurilor din pandemie și a intensificării campaniei de imunizare, Comisia Europeană (CE) propune țărilor membre reguli noi de călătorie pentru familiile care au copii mai mici de 12 ani și care nu pot fi vaccinați anti-Covid-19.

ADVERTISEMENT

Astfel, instituția europeană recomandă ca minorii ai căror părinți sunt complet vaccinați să nu fie nevoiți să stea în carantină, indiferent de țara din care călătoresc.

Totodată, conform propunerii CE, copiii mai mici de 6 ani ar trebui să fie exceptați de la testare.

Comisia Europeană, noi propuneri de călătorie

Într-un comunicat emis pe site-ul oficial, Comisia Europeană vine cu o serie de propuneri privind următoarea perioadă, una dominată de concedii.

ADVERTISEMENT

Astfel, instituția de la Bruxelles a propus o actualizare a Recomandării Consiliului referitoare la coordonarea restricțiilor privind libera circulație în UE, care au fost instituite ca răspuns la pandemia de Covid-19.

CE propune ca statele membre să relaxeze treptat măsurile privind călătoriile, inclusiv, în primul rând, pentru titularii certificatului digital al UE privind COVID.

Propunerea include, de asemenea, dispoziții specifice privind copiii pentru a asigura unitatea familiilor care călătoresc și o perioadă standard de valabilitate pentru teste.

ADVERTISEMENT

CE: Copiii cu părinți vaccinați să fie exceptați de la carantină

Executivul european recomandă ca minorii ai căror părinţi sunt complet vaccinaţi să nu fie nevoiţi să stea în carantină, indiferent de ţara din care călătoresc. De asemenea, conform propunerii Comisiei, copiii mai mici de 6 ani ar trebui să fie exceptați de la testare.

”Propunem ca minorii care vor călători cu părinții să nu fie nevoiți să stea în carantină dacă părinții lor sunt scutiți – de exemplu, dacă sunt vaccinați.

ADVERTISEMENT

Propunem ca statele membre să fie de acord să scutească minorii mai mici de 6 ani de testare.

Propunem ca testele PCR să fie considerate valide pentru 72 de ore, iar testele rapide antigen – în statele care le acceptă – pentru 48 de ore”, a anunțat luni Didier Reynders, comisarul UE pentru justiție.

ADVERTISEMENT

Pachetul de propuneri al CE vine în condițiile în care Uniunea Europeană se pregătește pentru introducerea certificatului verde, care ar urma să fie folosit din data de 1 iulie.

”Comisia solicită depunerea unor eforturi suplimentare pentru a asigura introducerea fără impedimente a certificatului digital al UE privind COVID.

În acest scop, statele membre ar trebui să utilizeze, în cea mai mare măsură posibilă, posibilitățile existente în temeiul legislației naționale pentru a începe eliberarea certificatelor digitale ale UE privind COVID încă înainte de intrarea în vigoare a regulamentului de instituire a acestor certificate, la 1 iulie”, se mai arată în comunicatul CE.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!