News

Copiii cu vârste între 5 şi 11 ani pot fi programaţi la vaccinare. Imunizarea se va face în peste 200 de centre

Valeriu Gheorghiţă anunță că părinții își pot programa copiii de la 5 la 11 ani la vaccinare. Imunizarea se va face în peste 200 de centre din țară, dar și la cabinetele medicilor de familie.
10.12.2021 | 16:52
Copiii cu varste intre 5 si 11 ani pot fi programati la vaccinare Imunizarea se va face in peste 200 de centre
ADVERTISEMENT

Coordonatorul campaniei de vaccinare din țara noastră a explicat că platforma de programare a vaccinărilor a fost actualizată, pentru ca părinții minorilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani să își poată programa copiii pentru a merge să se imunizeze.

Astfel, acesta este un nou pas înainte în ceea ce privește vaccinarea copiilor, deoarece, de acum, pot să se imunizeze chiar și cei de la cinci până la 11 ani.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiţă: „Am elaborat procedurile de lucru şi instrucţiunile”

Mai mult decât atât, au fost elaborate și puse la punct toate procedurile de lucru pentru ca imunizările în cazul acestei categorii de vârstă să poată începe.

“În privinţa pregătirii etapei de vaccinare adresată copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, pot să vă spun că platformă de programare a fost deja optimizată, registrul electronic naţional de vaccinare de asemenea este optimizat.

ADVERTISEMENT

Noi am elaborat procedurile de lucru şi instrucţiunile pentru că avem deja prospectul în limba română tradus şi disponibil pe site-ul Agenţiei Europene a Medicamentului”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, vineri, într-o conferinţă de presă.

Copiii se pot vaccina la peste 200 de centre de vaccinare, dar și la medicii de familie

Valeriu Gheorghiţă a precizat și unde anume își pot duce părinții copiii să se vaccineze împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Astfel, el a precizat că a fost deja făcută o centralizare a cabinetelor de vaccinare. În total, este vorba despre 214 locuri în care copiii pot fi imunizați împotriva Sars-CoV-2.

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că centrele de vaccinare pot fi organizate atât în centrul unităților sanitare, cât și în afara acestora.

ADVERTISEMENT

Totodată, conform anunțului făcut de Valeriu Gheorghiţă, copiii pot fi vaccinați și la cabinetele medicilor de familie.

„Am făcut şi o centralizare a cabinetelor de vaccinare unde vor putea să se vaccineze copiii cu vârsta cuprinsă între 5 – 11 ani şi anume, vorbim de 214 cabinete de vaccinare în centre organizate în unităţi sanitare sau în afara unităţilor sanitare, la care se adaugă posibilitatea de vaccinare în cabinetele de medicină de familie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă a precizat și că, deocamdată, nu se știe când vor ajunge dozele necesare pentru vaccinarea copiilor de la 5 la 11 ani în țara noastră.

„Demararea procesului va începe atunci când vom avea doze disponibile”, a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT