News
notix pixel id

Copiii de până la 3 ani ar putea fi excluşi de la plata cheltuielilor de întreţinere

Conform unei iniţiative legislative depuse de senatorul PNL de Bacău Dragoş Luchian, copiii de până la 3 ani ar putea fi excluşi de la plata cheltuielilor de întreţinere în cadrul...
27.02.2016 | 16:00
Copiii de până la 3 ani ar putea fi excluşi de la plata cheltuielilor de întreţinere

Conform unei iniţiative legislative depuse de senatorul PNL de Bacău Dragoş Luchian, copiii de până la 3 ani ar putea fi excluşi de la plata cheltuielilor de întreţinere în cadrul asociaţiilor de proprietari.

În plus, liberalul propune extinderea termenului de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, de la maximum 20 de zile calendaristice la maximum 30.

“Legea nr.230/2007 are o serie de prevederi care pot creşte inutil cheltuielile pe consumuri individuale sau dacă acestea nu pot fi plătite în termen de 20 de zile. Includerea minorilor care au sub 3 ani în numărul persoanelor care plătesc cheltuielile de întreţinere ale locuinţei şi cheltuielile asociaţiei de proprietari nu se justifică. Consumul realizat de aceştia se poate reflecta în contoarele de apă sau în consumul locuinţei per ansamblu.

În plus, în condiţiile în care animalele mici de companie (pisici, căţei, etc) nu sunt incluse în rândul consumului pe locuinţă sau apartament/persoană consider absurd să contorizăm cvasi-cheltuielile «provocate» de bebeluşi pentru buna desfăşurare a asociaţiei proprietarilor de locuinţe”, argumentează senatorul PNL în expunerea de motive a proiectului de lege înregistrat la Senat în 22 februarie.

Potrivit textului iniţiativei care modifică legea asociaţiilor de proprietari, minorii de până la 3 ani nu sunt luaţi în considerare în cazul cheltuielilor pe consumuri individuale şi a celor pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari.

Sursă: www.mariustuca.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri