News

Copiii din România ar putea fi vaccinați anti-Covid în școli. Când ar începe campania

Copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea fi vaccinați anti-Covid în școli. Anunțul Ministerului Educației.
02.07.2021 | 08:27
Copiii din Romania ar putea fi vaccinati antiCovid in scoli Cand ar incepe campania
ADVERTISEMENT

Elevii din România cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani ar putea să se vaccineze anti-Covid și la şcoală.

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, spune că, dacă acest demers va fi oficializat, acordul părinților este obligatoriu.

ADVERTISEMENT

Copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea fi vaccinați anti-Covid în școli

Secretarul de stat declară că a avut deja o întâlnire cu ministrul Sorin Cîmpeanu pe această temă. Dacă se va ajunge la un consens, nu ar fi exclus ca din toamnă să debuteze campania de imunizare a copiilor și în școlile din țară.

”În cursul săptămânii trecute, la sediul Guvernului, am avut o întâlnire alături de domnul ministru al Educației, tema principală fiind vaccinarea la grupa de vârstă 12-15 ani.

ADVERTISEMENT

În cazul acestei categorii de vârstă acordul părinților este obligatoriu. Prin urmare, nu excludem o acțiune de vaccinare a elevilor în școli”, a spus Sorin Ion, secretar de stat la Educație, conform Antena 3.

În același timp, Ministerul Educaţiei a trimis tuturor inspectoratelor şcolare o solicitare. Aceasta presupune desemnarea de persoane care să se ocupe de înregistrarea cadrelor didactice în platforma destinată înscrierii pentru vaccinare.

ADVERTISEMENT

Campania de vaccinare a copiilor a început pe 2 iunie

În urmă cu exact o lună, în România a început campania de imunizare anti-Covid 19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Conform Comitetului Național de Vaccinare contra Covid-19, copiii din România beneficiază în două moduri de campania de vaccinare:

ADVERTISEMENT
  • Prin înscrierea pe platforma de vaccinare prin intermediul conturilor părinților, tutorilor sau ale aparținătorilor legali.
  • Fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough.

Este necesară completarea atât a chestionarului de triaj, cât și a formularului de consimțământ informat prin care își exprimă acordul în acest sens.

Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinți, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare adulții vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, pașaport, pentru adulți și certificatul de naștere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani).

La finalul lunii mai, vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 a fost deschisă în Uniunea Europeană. Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat atunci vaccinul Pfizer pentru această categorie de vârstă.

ADVERTISEMENT