Așadar, femeia va fi cercetată pentru ”fapta persoanei care, fără drept, intermediază adoptarea unui copil”. Cazul a fost făcut public de către fostul vicepreședinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Vișinel Bălan. Angajata DGASPC a separat la naștere un bebeluș de mama sa și a dat copilul unei familii înstărite.
Pentru ”deranj” a primit nu mai puțin de 10.000 de euro, astfel că pe fir a intrat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. ”O poveste teribilă de negândit – o femeie care a fost încredinţată să protejeze interesele copiilor vulnerabili ar fi făcut exact contrariul.
În loc să ajute o familie nevoiaşă şi să prevină separarea bebeluşului de aceasta, Doina Teodorescu, şef de serviciu Prevenirea Separării Copilului de Familie, din subordinea DGASPC Sector 4 ar fi preluat bebeluşul din maternitate şi l-ar fi dat în grija unei familii înstărite din Ilfov. Surse apropiate din poliţie spun că ar fi vorba de 10.000 de euro primiţi de la familia respectivă.
Pentru acţiunile ei Doina Teodorescu ar fi fost mutată de la Serviciul Prevenirea Separării Copilului de Familie, pe care îl conducea, la Serviciul Adulţi. Aceasta şi-ar fi folosit poziţia sa de şef al serviciului de prevenire în mod abuziv şi ar fi profitat de o situaţie vulnerabilă pentru a-şi trage un beneficiu”, a scris fostul vicepreședinte pe Facebook, conform News.ro.
Vișinel Bălan mai transmite că mama naturală a bebelușului a încercat să-și recupereze copilul, însă acesta era de negăsit, astfel că a ajuns la Poliție. La rândul său, Ministerul Tineretului, Familiei şi Egalităţii de Şanse a anunțat că femeia este cercetată penal încă din 2022.
”Cazul semnalat în presă face obiectul unei anchete penale, deschise anul trecut, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, care a confirmat, în mai 2022, începerea urmăririi penale a doamnei T.E.-D., fost şef-serviciu Prevenire a Separării Copilului de Familie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fapta persoanei care, fără drept, intermediază adoptarea unui copil”, a transmis ministerul.
Când a început să aibă probleme, femeia a intrat în concediu ”medical și de odinhă” în perioada aprilie-octombrie 2022, în timp ce în luna octombrie 2022 angajata DGASPC a fost mutată pe o funcție publică de execuție din cadrul Direcției pentru protecția adulților. Paradoxal, copilul a ajuns acum la un asistent maternal, după ce mama sa naturală și-a dat seama că nu poate să-l crească.
”De asemenea, din informaţiile primite, copilul în cauză se află acum la un asistent maternal, după ce mama a cerut o măsură de protecţie motivând că nu-l poate creşte”, menționează sursa citată, conform News.ro. În urmă cu mai multe zile, un caz similar, poate și mai grav, era înregistrat în Spania.
Aici, doi români stabiliți în această țară au decis să-și vândă fiica în vârstă de 12 ani pentru a scăpa de o datorie. Acum, mama riscă 25 de ani de închisoare, mai ales că înțelegerea a implicat și o căsătorie forțată. Nu mai puțin de șase adulți au ajuns sub acuzare de trafic de persoane, căsătorie forțată, agresiune sexuală asupra unui copil sub 16 ani și abuz sexual. Și mai șocant, marea datorie a părinților care și-au vândut fetița era de doar 4000 de euro.