Life

Copiii Ducelui și Ducesei de Cambridge au vorbit public pentru prima dată! Micuții i-au adresat lui David Attenborough întrebări despre animale. VIDEO

04.10.2020 | 18:28
Copiii Ducelui si Ducesei de Cambridge au vorbit public pentru prima data Micutii iau adresat lui David Attenborough intrebari despre animale VIDEO
ADVERTISEMENT

Familia regală britanică se bucură de o premieră inedită! Copiii Ducelui și Ducesei de Cambridge au vorbit public pentru prima dată. Și nu oricum, ci într-o secțiune de Q&A.

Cei mici i-au adresat întrebări legate de animale naturalistului David Attenborough, iar filmarea a fost postată de pagina de Facebook a familiei regale.

ADVERTISEMENT

Prințul George (7 ani), Prințesa Charlotte (5 ani) și Prințul Louis (2 ani) vorbesc în clipul postat despre animale și îi adresează diverse întrebări.

Copiii Ducelui și Ducesei de Cambridge au vorbit public pentru prima dată

David Attenborough este un naturalist în vârstă de 94 de ani și a răspuns la toate întrebările despre animale ale copiilor din familia regală. Acesta i-a lămurit pe micuți și le-a oferit informațiile de care aveau nevoie.

ADVERTISEMENT

George l-a întrebat pe David când crede că va dispărea un alt animal. Naturalistul i-a răspuns băiatului și i-a explicat cât de important este să protejăm mediul și animalele pentru ca asemenea cazuri să nu mai existe.

“Să sperăm că nu vor mai fi. Pentru că există multe lucruri pe care le putem face atunci când animalele sunt pe cale de dispariţie. Putem să le protejăm”, explică acesta.

ADVERTISEMENT

De asemenea, David Attenborough le-a spus copiilor despre cum le-au ajutat oamenii din toată lumea pe gorilele de munte pentru ca aceste să nu dispară de pe planetă. Erau puține din această specie, așa că lumea s-a mobilizat și a donat bani, acum patru decenii.

“Acum 40 de ani, eram cu nişte gorile de munte în centrul Africii. Gorilele de munte sunt foarte rare. Rămăseseră doar 250. Şi am arătat poze cu ele la televizor în toată lumea şi lumea s-a gândit ce teribil ar fi ca ele să dispară.

ADVERTISEMENT

Aşa că au strâns mulţi bani, mulţi au venit să ajute, şi acum sunt o mie de animale. Aşa că, poţi salva un animal dacă vrei. Oamenii din toată lumea fac asta, pentru că animalele sunt preţioase.”

Prințesa Charlotte a afirmat că îi plac păianjenii și l-a întrebat pe naturalist dacă și el este pasionat de aceștia. David Attenborough i-a oferit un răspuns pozitiv și i-a vorbit despre abilitățile și inteligența speciei de arahnide de care se sperie atâtea persoane.

“Iubesc păianjenii, îmi pare bine că îţi plac. Cred că sunt minunaţi. De ce sunt oamenii atât de înspăimântaţi de ei? Cred că din cauză că au opt picioare, mai multe decât noi, şi dacă ai opt picioare te poţi mişca în orice direcţie, aşa că nu poţi şti în ce direcţie o să o ia acel păianjen”, explica acesta.

 

Naturalistul i-a explicat fetei care este principalul motiv pentru care păianjenii sunt ființe de temut pentru majoritatea populației.

“Oamenilor nu le plac pentru că au şi picioare păroase, dar păianjenii sunt atât de inteligenţi. L-ai urmărit vreodată pe unul care îşi construieşte pânza? Este extraordinar. Cum îşi face pânza circulară, prinsă de copaci. Cum fac asta? Încearcă să urmăreşti. Este minunat.”

Cel mai mic dintre copii, Louis, l-a întrebat pe Attenborough care este animalul pe care îl îndrăgește cel mai mult. Iar răspunsul a fost că îi plac foarte mult maimuțele datorită faptului că sunt inofensive și amuzante.

“Cred că cel mai mult îmi plac maimuţele. Sunt distractive. Pot sări peste tot, nu muşcă, cel puţin unele, dar dacă eşti atent nu te muşcă. Şi sunt caraghioase.”, a fost răspunsul naturalistului.

Acesta și-a exprimat regretul cu privire la imposibilitatea de a avea o maimuță ca animal de companie și a ales un alt favorit. Amuzat, Attenborough a oscilat între pisică și cățel, iar cel din urmă a fost câștigătorul.

“Din păcate nu poţi avea maimuţe acasă, pentru că nu e locul unde trăiesc, trăiesc în pădure. Dar ce poţi avea acasă? O pisică sau un căţel? Dificilă alegere. Cred că aleg un căţel.”

Prințul William, Duce de Cambridge, este căsătorit cu Kata Middleton din 2011 și au împreună trei copii. Deși Regina Elisabeta s-a opus acestei nunți, treptat a început să o aprecieze pe Kate și să le susțină relația.

Meghan Markle este cea care i-a schimbat părerea Reginei despre Kate Middleton. Ea și Prințul Harry au părăsit familia regală și au plecat în America, lucru ce a înfuriat-o profund pe suverană.

ADVERTISEMENT