News

Copiii între 12 și 15 ani din țara noastră ar putea fi vaccinați anti-Covid începând din vară

04.05.2021 | 19:06
Copiii intre 12 si 15 ani din tara noastra ar putea fi vaccinati antiCovid incepand din vara
ADVERTISEMENT

Copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani vor putea fi vaccinați din vara acestui an, anunță autoritățile române. Aceștia vor fi imunizați împotriva noului coronavirus.

Copiii cu vârste de peste 12 ani din România vor fi vaccinați din vară

Campania de vaccinare destinată copiilor ar putea începe din această vară în țara noastră, după cum anunță autoritățile române. Este vorba despre cei care au împlinit vârsta de 12, 13, 14 și 15 ani.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din țara noastră, a anunțat că există o perspectivă mai „clară” în ceea ce privește vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse tot între 12 și 15 ani. Aceștia vor fi imunizați cu serul de la compania Pfizer/BioNTech.

Totodată, Valeriu Gheorghiţă a explicat că aceștia au depus documentația necesară pentru a obține avizul de a fi folosit vaccinul anti-Covid pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Actele au fost depuse  Agenţia Europeană a Medicamentului.

ADVERTISEMENT

Așadar, perspectivele de viitor despre vaccinarea copiilor se arată bune, a mai precizat Valeriu Gheorghiţă, marți.

„Ne aşteptăm ca în următoarele zile FDA (Food and Drug Administration – Agenţia Medicamentului din SUA) să acorde această autorizare şi foarte probabil că, în perioada lunii următoare, şi Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, aşa încât avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina şi persoanele din grupa de vârstă 12-15 ani, care, evident, îşi doresc să se vaccineze prin acordul părinţilor”, a declarat şeful CNCAV.

ADVERTISEMENT

Vaccinarea copiilor de 12-15 ani în România va începe în trimestrul trei

Acest subiect este prezent în spațiul public de ceva vreme deja, iar în trecut Valeriu Gheorghiţă a explicat că din trimestrul trei al anului va putea începe vaccinarea pentru categoria de vârstă precizată.

„Este cât se poate de clar că este un vaccin sigur şi eficient, inclusiv la grupa de vârstă 12-15 ani şi probabil că se va dovedi la fel şi la celelalte grupe de vârstă. Noi estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială atât de la Agenţia Americană pentru Medicamente, cât şi de la Agenţia Europeană, aşa încât vom putea şi noi din trimestru trei, probabil, să dăm posibilitatea şi celor care doresc cu vârsta sub 15 ani să se vaccineze”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

ADVERTISEMENT