Sport

“Copiii” lui Tadici preiau naţionala feminină de handbal! Florentin Pera, selecţioner, şi Bogdan Burcea, antrenor secund

Adi Vasile şi-a încheiat contractul cu Federaţia Română de Handbal. Florentin Pera va fi noul selecţioner, iar unul dintre secunzii săi va fi Bogdan Burcea. Cei doi au fost în staff-ul lui Gheorghe Tadici în trecut.
06.07.2022 | 23:15
Copiii lui Tadici preiau nationala feminina de handbal Florentin Pera selectioner si Bogdan Burcea antrenor secund
Bogdan Burcea şi Florentin Pera. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Naţionala feminină de handbal va avea un nou selecţioner. Contractul lui Adi Vasile cu FRH a expirat la finalul lunii iunie şi nu a mai fost prelungit de noua conducere a Federaţiei, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. Foştii secunzi ai lui Gheorghe Tadici la echipa naţională se vor ocupa de destinele României.

“Copiii” lui Tadici preiau naţionala feminină de handbal! Florentin Pera, noul selecţioner

Florentin Pera a ajuns la un acord cu FRH şi va fi noul selecţioner, iar unul dintre secunzi va fi Bogdan Burcea. Cei doi au fost în staff-ul lui Gheorghe Tadici în mandatul pe care antrenorul Zalăului l-a avut între 2012 şi 2015.

ADVERTISEMENT

Tadici spunea în momentul în care a renunţat la echipa naţională că Pera şi Burcea reprezintă viitorul naţionalei feminine la nivel de antrenori. Atunci, planurile Federaţiei erau diferite şi s-au îndreptat spre tehnicieni străini.

Bogdan Burcea a fost selecţioner în 2020

Bogdan Burcea a fost selecţioner un an, între ianuarie 2020 şi ianuarie 2021, conducând naţionala României la Campionatul European din Norvegia. Burcea a fost înlocuit cu Adi Vasile, cel al cărui contract a expirat la finalul lunii iunie.

ADVERTISEMENT

Florentin Pera este unul dintre cei mai bine cotaţi antrenori români, la ora actuală. Mai avea un an de contract cu ŢSKA Moscova, însă cele două părţi s-au despărţit, mai ales că echipele din Rusia nu mai au dreptul să participe la anul în competiţiile europene.

Florentin Pera îl va avea în staff şi pe Mihai Rohozneanu

Din informaţiile FANATIK, Florentin Pera va mai avea un antrenor secund la echipa naţională. Mihai Rohozneanu, fost handbalist la Reşiţa şi Dobrogea Sud. Din 2018, Rohozneanu activează ca şi corodonator la Potaissa Turda şi din 2018 a coordonat lotul național masculin de handbal pe plajă.

ADVERTISEMENT

Va fi prima experienţă a lui Rohozneanu în handbalul feminin. Staff-ul lui Florentin Pera va fi completat cu Ildiko Kerekes Barbu, antrenor cu portarii. Selecţionerul a colaborat cu ea în perioada SCM Râmnicu Vâlcea.

România, grupă dificilă la Campionatul European de Handbal

Primul examen pentru noul selecţioner va fi Campionatul European de Handbal, unde România face parte dintr-o grupă dificilă, cu Franţa, Ţările de Jos şi Macedonia de Nord, care va evolua pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

România a încheiat în afara top 10 la ultimele trei turnee finale. “Tricolorele” au încheiat pe locul 12 la Campionatele Mondiale din 2019 şi 13 la CM 2021, respectiv locul 12 la Europenele din 2020.

  • 1 an a fost Bogdan Burcea selecţioner
  • 2019 este anul în care Florentin Pera a câştigat Liga Florilor cu SCM Râmnicu Vâlcea
ADVERTISEMENT