News

Copiii, mult mai afectați de varianta Delta. Dr. Craiu: ”Fără prevenție, doar un sfert din elevi vor rămâne la școală”

În valul 4 al pandemiei, copiii sunt mult mai afectați de varianta Delta a Covid-19. Medicul Mihai Craiu lansează un avertisment sever și spune că școala ar putea rămâne cu un sfert din elevi, dacă nu se iau măsuri.
17.09.2021 | 12:58
Copiii mult mai afectati de varianta Delta Dr Craiu Fara preventie doar un sfert din elevi vor ramane la scoala
ADVERTISEMENT

Valul 4 al pandemiei de Covid-19 aduce deja, în ultimele zile, o medie de peste 4.000 de cazuri noi la 24 de ore. Dintre cei depistați pozitiv se numără tot mai mulți copii.

În acest context sanitar tot mai critic, specialiștii avertizează că, fără măsuri de prevenție, majoritatea elevilor vor reveni la ore online.

ADVERTISEMENT

Pe contul de Facebook ”Spitalul Virtual pentru Copii”, medicul pediatru Mihai Craiu lansează un avertisment sever. Acesta spune că varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât tulpina inițială de Covid și ”fără mijloace de prevenție vor rămâne la școală doar un sfert din copii”.

Copiii, mult mai predispuși infectării cu varianta Delta a Covid-19. Avertismentul lansat de medicul Mihai Craiu

Medicul Mihai Craiu prezintă o statistică publicată de cei de la Bloomberg, conform căreia numai în ultima săptămână, în Statele Unite ale Americii (SUA), aproape 29% din cazurile noi de Covid-19 vin din rândul copiilor.

ADVERTISEMENT

Pediatrul susține că varianta Delta, care este răspunzătoare de majoritatea cazurilor de la nivel mondial, este de 5 ori mai contagioasă decât mutația inițială a SARS-CoV-2.

Dat fiind acest aspect, Dr. Craiu avertizează populația în legătură cu numărul de infecții de Covid care va crește și mai mult dacă nu respectăm strict regulile.

ADVERTISEMENT

În postarea sa din mediul online, medicul a vorbit în special de riscurile la care sunt expuși copiii odată cu începerea școlii.

”Nu toate merele frumoase sunt… nevinovate. Vom înțelege asta pe propria piele, mai curând sau mai târziu. Cei care vă vând povesti frumoase și vă oferă iluzia unei situații roz, lipsită de griji, vă dau un măr otrăvit.

ADVERTISEMENT

O să mai vorbim de cifrele din România peste câteva zile. Acum despre cele din SUA unde școala a început deja de 1 lună.

Săptămâna trecută copiii si adolescenții au reprezentat 28.9% din totalul celor infectați cu noul coronavirus

De ce se întâmplă asta? Pentru că varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât varianta inițială (spune în acest material Profesorul Nigel Curtis din Australia, unul dintre cei mai reputați specialiști din lume in domeniul bolilor infecțioase, la copil).

Cum este cu școala? Ar trebui respectate FOARTE strict regulile deoarece în lipsa utilizării corecte a măștilor și în lipsa testării adecvate se observă infectarea a 75% din cei susceptibili în următoarele 3 luni.

Fără mijloace de prevenție vor rămâne la școală doar un sfert din copii (acolo unde nu se vor închide total școlile) în trimestrul I. Nu vă mai luați după vrăjitoare ce oferă mere otrăvite..”, avertizează medicul Craiu.

Aproape 200 de copii internați cu Covid-19 în România

În prezent, conform datelor oficiale, în spitalele COVID din Româna se află internați 182 de copii, dintre care 170 în secții și 12 la ATI.

Conform celor de la Bloomberg, care prezintă statistici din SUA, aici, în săptămâna trecut, 243.000 de copii au fost depistați pozitiv cu Covid-19.

ADVERTISEMENT
Tags: