News

Copiii nu transmit la fel de mult ca adulții noul coronavirus. Anunțul epidemiologilor

19.05.2020 | 20:50
Copiii nu transmit la fel de mult ca adultii noul coronavirus Anuntul epidemiologilor
Un nou studiu realizat de oamenii de știință arată că noul tip de coronavirus este transmis mai puțin de copiii, încomparaație cu adulții
ADVERTISEMENT

Un nou studiu realizat de oamenii de știință arată că noul tip de coronavirus este transmis mai puțin de copiii, încomparaație cu adulții.

Copiii nu transmit la fel de mult ca adulții noul coronavirus

Conform New York Times, un studiu realizat de doi epidemiologi britanici relevă faptul că există semne clare că copiii ar putea să nu răspândească noul coronavirus la fel ca adulții.

ADVERTISEMENT

În timp ce Europa și Statele Unite încearcă să-și repornească economiile după primul val de coronavirus, liderii mondiali încearcă să afle cât de sigureste pentru copii și studenți să revină la școală.

”Credem că copiii sunt mai puțin susceptibili să se infecteze și suntem foarte siguri că ei sunt mai puțin susceptibili să aibă forme severe”, a declarat doctorul Rosalind Eggo, care se află în comisiile de sănătate care sfătuiesc guvernul britanic.

ADVERTISEMENT

Imunitatea umană la noul coronavirus poate să nu dureze mult timp

În același timp, John Edmunds, membru al grupului științific pentru urgențe al Marii Britanii, a spus că cei mici nu par să joace un rol prea mare în răspândirea noului coronavirus.

”Există un singur focar documentat asociat cu o școală. Este uimitor, deoarece pentru majoritatea virusurilor respiratorii și bacteriilor copiii joacă un rol central”, a menționat Edmunds.

ADVERTISEMENT

Cei doi reputați cercetători au venit însă și cu o veste proastă. Ei sunt de părere că imunitatea umană la noul coronavirus poate să nu dureze mult timp și de aceea apar reinfectările.

În cadrul unei videoconferințe a miniştrilor Educaţiei din toată Uniunea Europeană s-a ajuns la concluzia că redeschiderea școlilor nu duce automat la creșterea cazurilor de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Primul stat care a luat decizia de a redeschide creșele, grădinițele și școlile primare a fost Danemarca. Astfel, pe 15 aprilie, elevii au revenit la clase, în ciuda criticilor venite din partea părinților, care a acuzat statul că îi tratează pe cei mici ca pe cobai. Marea Britanie a anunțat că intenționează să adopte modelul danez despre cum s-a făcut reîntoarcerea copiilor la școală

ADVERTISEMENT