News

Copiii suspecți de coronavirus au nevoie de îngrijiri imediate. Ce au descoperit medicii

20.05.2020 | 12:40
Copiii suspecti de coronavirus au nevoie de ingrijiri imediate Ce au descoperit medicii
ADVERTISEMENT

Copiii suspecți de infecția cu noul coronavirus au nevoie de îngrijiri medicale imediate, avertizează medicii, și spun că anumite simptome se pot agrava dacă nu sunt tratate în cel mai scurt timp.

Copiii suspecți de coronavirus au nevoie de îngrijiri imediate

Copiii care suferă de sindromul inflamator multisistem, o complicație îngrijorătoare a infecției cu noul coronavirus, au nevoie de îngrijiri medicale imediate și, cel mai probabil, trebuie să fie internați, susțin medicii, potrivit CNN.

ADVERTISEMENT

Simptomele nu intră în tiparul celor bolii COVID-19 și pot include dureri de stomac și stări de vomă, însoțite uneori de febră sau iritații, au spus medicii care au participat la o întrunire organizată de Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor din Statele Unite.

Astfel, specialiștii spun că devine tot mai clar faptul că cei mici, care prezintă noile simptome, prezintă leziuni cardiace și au nevoie imediată de tratament.

ADVERTISEMENT

Aceștia cred că aceste afecțiuni sunt cauzate de noul coronavirus, cu toate că mulți copii sunt testați negativ la început și nu par să aibă simptome specifice COVID-19.

Simptomele care trebuie tratate imediat

Sindromul amintit mai sus pare să se dezvolte la două-șase săptămâni după infectarea cu noul coronavirus și apare mai ales la copiii care erau perfect sănătoși înainte.

ADVERTISEMENT

Doctorul James Schneider, șeful secției de pediatrie de la spitalul Northwell Health din New York, spune că afecțiuniele întâlnite la copii, precum anomalii ale arterei coronare, sunt cauzate de sindromul inflamator, ce ar putea fi cauzat de o reacție târzie a sistemului imunar la infecția cu noul coronavirus.

”Orice copil care are febră acasă, prezintă dureri abdominale sau simptome precum iritație sau conjunctivită, ar trebui văzut de un pediatru imediat”, avertizează medicul.

ADVERTISEMENT

Dr. Nicholas Rister, specialist în boli infecțioase la Centrul Medical Cook Children’s din Forth Worth, Texas, spune că a examinat mai mulți copii, cu o gamă variată de simptome.

„Mă simt groaznic, unii pacienți au spus că îi doare tot corpul. Apoi vezi umflături în diferite locuri ale corpului, mai ales în zona mâinilor sau a picioarelor, chiar și la nivelul gurii.

Cea mai mare îngrijorare este legată de inflamațiile din jurul inimii”, spune doctorul.

Din fericire, tratamentele rapide par să funcționeze, astfel că cei mici sunt externați după câteva zile.

ADVERTISEMENT