News

HALUCINANT! Cît COSTĂ un COPIL în România?

6.000 de euro! Atât costă, în România, un copil. Şi ca tabloul să fie complet, acest preţ este stabilit ca la tarabă, chiar de mama lui, încă din pântece. Reporterii Realitatea TV au...
29.06.2014 | 17:03
HALUCINANT Cit COSTA un COPIL in Romania

6.000 de euro! Atât costă, în România, un copil. Şi ca tabloul să fie complet, acest preţ este stabilit ca la tarabă, chiar de mama lui, încă din pântece. Reporterii Realitatea TV au descoperit o adevarată industrie clădită pe incapacitatea statului de a gestiona un sistem de adopţii funcţional. Cum arată o negociere pentru cumpărarea unui copil şi pe ce se duc banii obţinuţi în urma unor astfel de tranzacţii, aflaţi dintr-un reportaj realizat cu camera ascunsă.

Că în România copiii au ajuns o marfă, iar statul pare că nu ştie, nu vede, nu poate, nu mai e de mult o mirare pentru nimeni. Spitalele şi centrele de plasament adăpostesc peste 50 de mii de orfani care greu pot fi adoptaţi. De asta par să profite însă aşa-zişii părinţii, adică, vânzătorii de copiii. Femeia din imagini se numeşte Simona, are 42 de ani şi e din Bucureşti. Am aflat că e dispusă să-şi dea copilul pentru că nu are cu ce să îl crească şi am contactat-o. Şi-a vândut băieţelul încă nenăscut, pe 6 mii de euro, reporterilor Realitatea TV.

DIALOG HALUCINANT intre reporter si mama: ”Eu am în spital nişte acte oprite, am dosarul în spital Asta sunt actele că dumneavoastră sunteţi sănătoasă. Normal. Sarcină în luna a opta, bun. Bun. Preţul cât rămâne doamnă? Vorbim acolo. Nu-ţi cer mult, adică nu sunt ţigancă ca să mă ţigănesc . 6 e cel mai ok. Mai puţin de 6, nu? 6, de? 6.000 de euro. Mai puţin? Mai puţin atunci când o să fie. Îmi laşi un număr de telefon şi te anunţ eu direct din spital. Şi ce faceţi cu banii, 6.000 de euro pe care vi-i dau?Eu am casa spartă. Dacă tu îl recunoşti, soţul dacă îl recunoaşte, nu ştiu dacă ai cum să îl recunoşti şi tu, soţul, soţul da, rămâne al tău şi gata şi îţi faci tu pe parcurs dacă vrei prin Tribunal.În momentul când îţi dau băiatul, când ieşim din spital, atunci îmi dai şi banii. Îi vreţi în lei, sau în euro? În lei”.

Fenomenul a luat amploare şi pe internet unde e plin de anunţuri cu femei care sunt dispuse să-şi vândă pruncii chiar din burtă. Am sunat şi noi la întâmplare. Din păcate, prea târziu. Tânăra mamă de 18 ani îşi dăduse deja copilul.

PRIN TELEFON, femeia care şi-a dat copilul spune: „Imi pare rau, foarte rau, dar nu am avut ce face. Am fost obligata nu de mama, de neamurile noastre au sărit în cap. La cat timp ţi-ai dat fetita după ce ai ieşit din spital_ Chiar atunci, în ziua aia”

În exclusivitate pentru Realitatea TV, o tânără care nu poate deveni mamă recunoaşte că a apelat la internet pentru a înfia un copil.

PRIN TELEFON, femeia păcălită pe internet declară :„Am luat numarul de pe internet, am sunat, mi s-a cerut suma de 50 milioane lei vechi. I-am dat banii. Copilul era deja născut. A fost soţul meu, a recunoscut o şi am luat-o acasă din spital direct. Încă nu am niciun act, pentru că doar mi-a semnat. Şi nu prea mai dăm de ea. Trebuie mers la judecătorie, bagat un proces”

În România procesul de adopţie e anevoios. Poate dura şi câţiva ani şi, nu de puţine ore, cuplurile sunt descurajate.

Mai întâi, viitorii părinţi trebuie să depună o cerere la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Pe lângă această cerere, trebuie să ataşeze la dosar o serie de acte, printre care, copii legalizate după certificatul de naştere şi căsătorie al părinţilor, cazierele judiciare, sau copii după actele de identitate ale părinţilor.

Cei care sunt însă dispuşi să îşi vândă copiii născuţi sau nenăscuţi, trebuie să ştie însă că pentru asta pot sta după gratii chiar şi 15 ani.

Sursă: www.realitatea.net