News

Copil de 2 ani din Botoșani, ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut de la etajul 3

Un copil de 2 ani a căzut de la etajul 3 al unui bloc din municipiul Botoșani. Micuțul, în stare gravă, a fost preluat de un echipaj de terapie intensiva mobilă SMURD și transportat la Spitalul de Pediatrie.
09.02.2022 | 16:50
Copil de 2 ani din Botosani ajuns in stare grava la spital dupa ce a cazut de la etajul 3
ADVERTISEMENT

Eveniment dramatic petrecut miercuri în municipiul Botoșani. Un copil de numai 2 ani a căzut de la etajul 3 al unui bloc.

Micuțul s-a urcat pe un corp de mobilă și a împins plasa de protecție împotriva insectelor deschizând geamul.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că acesta era în casă cu 3 adulți, nimeni nu l-a observat, iar într-un moment de neatenție s-a produs incidentul.

Un copil de 2 ani a căzut de la etajul 3 în Botoșani. Micuțul este în stare gravă

Micuțul a căzut în gol de la aproximativ 6 metri înălțime. În acest moment, starea sa este una critică, anunță ISU Botoșani.

ADVERTISEMENT

Un echipaj de terapie intensiva mobilă SMURD a ajuns rapid la fața locului. Copilul a fost preluat și transportat la Spitalul de Pediatrie din Botoșani pentru evaluare.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul.

”Copiii sunt curioși, iar dacă văd o fereastră deschisă ar putea fi tentați să urce până la pervaz și să privească afară. Nu vă gândiți că plasele montate pentru insecte i-ar putea proteja deoarece, dacă se vor sprijini de acestea, există posibilitatea să cadă de la înălțime.

ADVERTISEMENT

O clipă de neatenție este suficientă pentru ca aceștia să facă un lucru periculos. Nu îi scăpați din ochi mai ales atunci când se află în bucătărie, pe balcon, aproape de ferestre sau pe scara blocului.

Un copil de 2 ani, din municipiul Botoșani, a ajuns la spital în stare foarte gravă după ce a căzut de la etajul 3 al unui bloc. Când s-a produs evenimentul, în locuință se mai aflau 3 adulți.

ADVERTISEMENT

Într-un moment de neatenție, băiețelul a ajuns pe pervazul geamului, după ce s-au urcat pe un corp de mobilă și s-a sprijinit în plasa de protecție împotriva insectelor, care s-a deschis. Micuțul a căzut în gol de la aproximativ șase metri înălțime”, se arată în comunicatul ISU.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență, sfaturi pentru părinți

Într-o postare pe Facebook, ISU Botoșani îi sfătuiește pe părinți și adulți să țină geamurile închise atunci când nu sunt în aceeași cameră cu cei mici. Conform acestora, copiii sunt curioși, iar dacă văd o fereastră deschisă ar putea fi tentați să urce până la pervaz și să privească afară.

”Pentru siguranța copiilor dumneavoastră țineți cont de următoarele recomandări:

  • supravegheați în permanență copiii, mai ales dacă locuiți la bloc;
  • atunci când nu sunteți aproape de copil, chiar și pentru câteva clipe, închideți ferestrele;
  • folosiți dispozitivele speciale pentru blocarea ferestrelor;
  • îndepărtați orice obiect de mobilier din apropierea geamurilor! Acesta poate fi folosit de micuți pentru a ajunge la fereastră;
  • explicați-le că este periculos să se aplece pe geam, chiar dacă sunt mici și poate credeți că nu vor întelege!”, recomandă ISU.
ADVERTISEMENT
Tags: