News

Copilul căzut într-un puț adânc de 25 de metri, în Afganistan, a murit. Scos în viață, s-a stins în drum spre elicopter. Update

Un băiat în vârstă de 6 ani a căzut într-un puț secat, adânc de 25 de metri, într-un sat din Afganistan. Minorul, care a fost blocat sub pământ încă de marți, a fost scos vineri la suprafață, dar a murit la scurt timp.
18.02.2022 | 12:30
Copilul cazut intrun put adanc de 25 de metri in Afganistan a murit Scos in viata sa stins in drum spre elicopter Update
ADVERTISEMENT
18-02-2022
10:31

Băiatul din Afganistan căzut într-un puț de 25 de metri a murit

Băiatul de 6 ani din Afganistan care a căzut marți într-un puț adânc de 25 de metri, a murit, anunță BBC.

Vineri, echipele de salvare au reușit să-l scoată pe micuțul Haider din puț, după ce au lucrat fără oprire mai multe zile. Deși inițial avea puls, acesta s-a stins când se afla pe punctul de a fi preluat de un elicopter.

”În primele minute după finalizarea operațiunii de salvare, el respira, iar echipa medicală i-a dat oxigen”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Zabul, Zabiullah Jawhar.

Din nefericire, ”Când echipa medicală a încercat să-l ducă la elicopter, acesta și-a pierdut viața”, mai spune oficialul.

Oficialii din Afganistan au anunţat moartea copilului, într-un mesaj postat pe Twitter: ”Cu mare tristeţe anunţăm că Haidar a plecat de lângă noi pentru totdeauna”, a transmis un angajat al Ministerului de Interne.

Situația are loc, mai exact, în satul Shokhak, din provincia Zabul, situat în sud-estul Afganistanului. La fața locului se află inclusiv echipaje medicale, care încearcă să-i asigure minorului oxigen, hrană și apă, dar și tot ce are nevoie pentru a supraviețui.

Cu toate că este blocat de marți în puțul adânc, starea copilului ar fi una bună și cooperează. Autoritățile i-au amplasat deasupra și o lampă, pentru a avea lumină, scrie Aljazeera.

ADVERTISEMENT

Copilul este cooperant. Salvatorii îi asigură apă, hrană și lumină

”O echipă este acolo, cu o ambulanţă, oxigen şi alte lucruri necesare. Sănătatea este bună, iar copilul cere uneori hrană şi apă”, a transmis pe Twitter Abdullah Azzam,  secretarul vicepremierului Abdul Ghani Baradar.

Mai multe excavatoare sapă găuri în pământ pentru a ajunge până la copil, în puț. Se acționează prudent, astfel încât minorul să nu fie rănit de surparea puțului.

ADVERTISEMENT

”Salvatorii muncesc pentru a se asigura că băiatul nu este rănit de surparea puţului.

Ministerul Apărării este pregătit să livreze material cu elicopterul dacă este necesar”, a mai scris  pe Twitter și Ahmadullah Wasiq, un purtător de cuvânt al talibanilor care au recucerit anul trecut Afganistanul.

Dialog emoționant al copilului cu tatăl său

Din fericire, chiar dacă este blocat, băiețelul își poate mișca mâinile și partea de sus a corpului. Uneori, el ar mai scoate gemete și începe să plângă, în tot acest timp fiind încurajat de tatăl său.

ADVERTISEMENT

”Haide, vorbeşte cu mine. Încercăm să te scoatem. Eşti bine, fiul meu? Vorbeşte cu mine şi nu plânge. Muncim să te scotem”, îi transmite tatăl, fiului lui.

”Bine, am să vorbesc în continuare”, i-a răspuns copilul plângând și despre care nu se știe cum a ajuns în puțul adânc de 25 de metri.

ADVERTISEMENT

Cazul de față amintește de cel din Maroc, de la începutul lunii februarie. Un băiat în vârstă de cinci ani a căzut tot într-un puț adânc și secat, dar mai mare, de 32 de metri.

Cinci zile au depus autoritățile efort pentru a-l scoate la suprafață.  În zadar, însă, căci minorul a murit, în cele din urmă.

ADVERTISEMENT
Tags: