News

Copil din Coreea de Nord, condamnat la 14 ani de închisoare, pentru că s-a uitat 5 minute la un film

Un copil de 14 ani din Coreea de Nord a fost condamnat la ani grei de închisoare. Pedeapsa are la bază un motiv incredibil. Băiatul s-a uitat 5 minute la un film.
01.12.2021 | 16:05
Copil din Coreea de Nord condamnat la 14 ani de inchisoare pentru ca sa uitat 5 minute la un film
Copil de 14 ani din Coreea de Nord, condamnat la muncă grea în închisoare. S-a uitat 5 minute la un film. Sursa foto: rfa.org
ADVERTISEMENT

La nicio săptămână după ce un bărbat din Coreea de Nord a fost condamnat la moarte după ce a fost prins vânzând copii ale serialului Squid Game, un alt caz din această țară șochează întreaga lume.

Un copil de doar 14 ani a fost arestat de autoritățile de autoritățile nord-coreene pentru că s-a uitat, timp de 5 minute, la filmul sud-coreean ”The Uncle”.

ADVERTISEMENT

Copil de 14 ani din Coreea de Nord, condamnat la muncă grea în închisoare. S-a uitat 5 minute la un film

Adolescentul a fost reținut pe 7 noiembrie. Guvernul nord-coreean a interzis localnicilor să vizioneze filme sud-coreene.

Părinții copilului riscă și ei să fie, la rândul lor, pedepsiți din cauza ”sistemului de asociere” din Coreea de Nord.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației Daily Star, adolescentul a fost arestat la 5 minute după ce a început vizionarea.

”Pe 7 noiembrie, un elev de 14 ani de la școala elementară și gimnazială din Hyesan City a fost arestat în timp ce se uita la filmul sud-coreean The Uncle. A fost ridicat la 5 minute după începerea vizionării și a fost condamnat la 14 ani de muncă silnică”, scrie publicația britanică.

ADVERTISEMENT

Sistemul de asociere al pedepselor din Coreea de Nord presupune ca, ”dacă o infracțiune culturală se produce din cauza educației iresponsabile”, atunci cei răspunzători primesc o amendă uriașă.

Locuitorii orașului în care a fost raportat acest incident se tem că părinții ar putea fi trimiși într-un lagăr, după ce aceeași soartă au avut-o și părinții unui alt copil care s-a uitat la filme pentru adulți.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, filmele sud-coreene au devenit din ce în ce mai populare în rândul tinerilor din Coreea de Nord. În acest sens, autoritățile aplică legile cât mai strict posibil pentru a contracara acest fenomen.

Un bărbat din Coreea de Nord prins cu o copie a serialului ”Squid Game”, condamnat la moarte

La finalul lunii trecute un bărbat din Coreea de Nord a fost condamnat la moarte și va fi dus în fața plutonului de execuție după ce a fost prins vânzând copii ale serialului Squid Game.

Poliția nord-coreeană l-a prins pe bărbat după ce s-a aflat că șapte elevi de liceu se uitau la serialul Netflix, devenit recent un fenomen global.

Se crede că acest bărbat ar fi introdus în țară o copie a serialului, din China, pe un stick USB, și apoi a fost vândută unui elev din Coreea de Nord, care apoi a dat-o prietenilor săi, potrivit Radio Free Asia.

ADVERTISEMENT