News

Copil cu nevoi speciale, lovit de o profesoară, la Timișoara. Dosar penal deschis de poliție

Caz grav la Timișoara, acolo unde un copil cu nevoi speciale a fost lovit de o profesoară. Un dosar penal a fost deschis de poliție.
25.05.2023 | 18:45
Copil cu nevoi speciale lovit de o profesoara la Timisoara Dosar penal deschis de politie
Copil cu nevoi speciale, lovit de la o profesoară, la Timișoara. Dosar penal deschis de poliție. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O profesoară din Timișoara s-a ales cu dosar penal după ce a lovit un elev. Totul s-a petrecut la o școală specială din orașul de pe Bega. Ce decizie a luat poliția.

Copil cu nevoi speciale, lovit de la o profesoară, la Timișoara. Dosar penal deschis de poliție

Recent, polițiștii din Timișoara au primit o sesizare de la o femeie. Aceasta anunță că fiul său, în vârstă de 13 ani, ar fi fost lovit de către un cadru didactic. Totul s-a întâmplat în timp ce minorul se afla într-un centru școlar din Timișoara unde este instituționalizat.

ADVERTISEMENT

În acest caz, polițiștii au deschis o anchetă penală pentru purtare abuzivă. S-a constatat că această profesoară ar fi lovit un copil în timp ce supraveghea clasa. S-a întâmplat după orele de curs, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Paul Popescu Neveanu” din Timişoara, notează ziare.com.

La data de 24.05. 2023, poliţiştii Secţiei 1 Urbane Timişoara au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că fiul său, în vârstă de 13 ani, în timp ce afla în incinta unui centru şcolar din Timişoara unde este instituţionalizat, ar fi fost lovit  de către un cadru didactic”, a transmis IPJ Timiş.

ADVERTISEMENT

Centrul Școlar pentru Educație Incluziva “Paul Popescu Neveanu” este o instituție dedicată copiilor cu cerințe educaționale speciale. În această unitate, instruirea copiilor se realizează cu ajutorul unei echipe bine pregătite din punct de vedere profesional și a unei baze materiale adecvate.

Incident similar petrecut în 2023 și în Iași. Elev de 11 ani, bătut cu o curea de un profesor

Un alt profesor, dar din județul Iași, a intrat în atenția poliției în debut de an. Cadrul didactic a fost cercetat penal după ce a lovit cu cureaua un elev de 11 ani. Incidentul a avut loc în casa asistentului maternal, unde copilul era în plasament.

ADVERTISEMENT

Acest caz grav a fost consemnat în februarie. Profesorul s-a supărat după ce băiatul, elev în clasa a V-a, ar fi făcut un desen obscen, potrivit reprezentanţilor şcolii. Revoltat de acest lucru, dascălul ar fi mers acasă la asistentul maternal la care era plasat copilul şi a solicitat să discute cu minorul.

În momentul în care a ajuns faţă în faţă cu minorul, bărbatul ar fi scos cureaua şi l-ar fi lovit de mai multe ori. Imediat, asistentul maternal a anuţat poliţia şi reprezentanţii şcolii care au declanşat anchete în acest caz.

ADVERTISEMENT

Ulterior, profesorul, care preda la şcoala din localitatea Ţuţora din septembrie 2022, a demisionat ieri. Dar nu înainte de a se alege cu un dosar penal pentru loviri sau alte violenţe.

ADVERTISEMENT