News

Copil de 10 ani, căutat în Dunăre. Băieţelul a dispărut după ce plecase să se joace cu prietenii

Un copil de 10 ani este căutat ore în șir în Dunăre, de către scafandri și pompieri. Minorul era plecat de acasă, la joacă, de joi după-amiază. Familia l-a dat dispărut.
15.07.2022 | 15:04
Copil de 10 ani cautat in Dunare Baietelul a disparut dupa ce plecase sa se joace cu prietenii
Copilul, căutat încă de dimineață de echipajele de salvare. Sursa foto: ISU Dolj, Dolj TV, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un băiat de 10 ani, din Călărași, județul Dolj, este căutat de vineri dimineață, în Dunăre. Minorul era plecat de acasă, de joi după-amiază, cu un grup de prieteni, să se joace cu bicicleta.

Cel mai bun prieten al băiatului a recunoscut cu greu că l-a văzut pe minor alunecând în Dunăre

Părinții au început să se îngrijoreze când au văzut că fiul lor, Andrei, nu s-a întors și au început ei primii să-l caute disperați. În cele din urmă, cel mai bun amic al copilului a recunoscut că l-a văzut alunecând în fluviul adânc.

ADVERTISEMENT

Mai exact, prietenul a mărturisit că el și Andrei s-au îndreptat către apă, să se scalde, însă s-a produs tragedia. I-a fost teamă să spună de la început adevărul.

Cum a căzut minorul în Dunăre

De cum au fost chemate, autoritățile au găsit pe malul fluviului bicicleta și hainele minorului. Se mai consideră că acesta a alunecat vrând să-și facă o poză.

ADVERTISEMENT

”În continuarea activităţilor de căutare privind dispariţia minorului Velcea Adrian Ionuţ, în această dimineaţă, pe malul Dunării, în zona localităţii Călaraşi, într-o zonă împădurită, au fost găsite o bicicletă şi articole vestimentare, care au fost recunoscute de familia minorului.

Echipele de poliţişti aflate la faţa locului au primit sprijinul voluntarilor din comuna Călăraşi şi a jandarmilor din cadrul I.J.J. Dolj pentru efectuarea căutării, pe mal, în zona pădurii.

ADVERTISEMENT

De asemenea a fost solicitat şi sprijinul scafandrilor ISU Dolj şi Mehedinţi pentru căutarea în Dunăre”, au transmis cei de la ISU Dolj, potrivit Adevărul.

Tatăl lui Andrei este cuprins de durere. Acesta a dezvăluit jurnaliștilor că fiul său sigur a alunecat, deoarece nu știa să înoate. ”Nu cred că a vrut să facă baie”, a adăugat bărbatul nedumerit.

ADVERTISEMENT

Și vecinii sunt uimiți de toată tragedia. Aceștia, împreună cu părinții, asistă la misiunea salvatorilor. Ei, de asemenea, speculează că adolescentul și-a pierdut echilibrul, din cauza malului abrupt.

Operațiunile de căutare ale trupului copilului sunt unele destul de dificile. Apa are o adâncime de până la 5 metri. Misiunea este în continuă desfășurare. S-au demarat cercetări în acest caz.

ADVERTISEMENT