News

Copil de 11 ani din Bistrița-Năsăud, readus la viață prin resuscitare în timp record. Ar fi încercat să se sinucidă

Copil de 11 ani din Bistrița-Năsăud, readus la viață prin resuscitare în timp record.
03.08.2021 | 23:59
Copil de 11 ani din BistritaNasaud readus la viata prin resuscitare in timp record Ar fi incercat sa se sinucida
ADVERTISEMENT

Copilul ar fi încercat să își ia propria viață, dar el a fost găsit rapid de părinții săi, care au sunat la serviciile de urgență. Copilul se afla acasă atunci când a avut o tentativă de suicid.

Copil de 11 ani, readus la viață prin resuscitare de medicii din Bistrița-Năsăud

Băiatul era în stop cardio-respirator atunci când salvatorii au ajuns la el. El era inconștient, iar medicii au făcut manevre de resuscitare asupra lui timp de 17 minute.

ADVERTISEMENT

Totul s-a petrecut în localitatea Maieru din Bistrița-Năsăud, iar cei care au sosit acolo au fost cei de la Garda de Interventie Sângeorz-Bai. Medicii au reușit să îl stabilizeze într-un timp record.

În ajutor a fost trimis și un elicopter SMURD, care l-a preluat pe copil, el fiind în stare gravă. Acesta se află acum la o clinică specială din Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Alte detalii despre starea sa de sănătate nu se cunosc la acest moment.

„Echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Interventie Sangeorz-Băi a găsit copilul în vârstă de aproximativ 12 ani în stop cardiorespirator.

După aplicarea protocolului de resuscitare, organismul copilului a răspuns manevrelor aplicate (după aproximativ 17 minute).

ADVERTISEMENT

Sub coordonarea medicului care încadrează echipajul de terapie intensiva mobilă SMURD, paramedicii sangeorzeni au trecut la stabilizare, până la sosirea echipajului cu medic.

 Împreună au predat copilul elicopterului SMURD de la Baza Aeromedicala Jibou, care a aterizat pe terenul de fotbal din Maieru”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

ADVERTISEMENT

Acest caz este unul foarte fericit, pentru că exista un risc foarte mare ca acest copil să nu răspundă manvrelor de resuscitare. Ceea ce este alarmant este faptul că copilul ar fi încercat să își ia propria viață.

Sunt tot mai multe astfel de cazuri, iar vârste încep să scadă din ce în ce mai mult. În luna iunie a acestui an, un copil de 14 ani s-a sinucis pentru că acesta certat și bătut de tatăl său.

Băiatul era premiant la școală și îi plăceau invențiile, dar el nu a mai suportat tratamentul de acasă, așa că a decis să se spânzure. Sora lui este cea care l-a găsit fără suflare.

Fata în vârstă de 16 ani mărturisea că nu știa prin ce trece fratele său și că nu știa că ar avea astfel de gânduri.

ADVERTISEMENT
Tags: