News

Copil de 11 ani, dispărut dintr-un centru de minori din Deva. Poliția cere ajutorul populației pentru a-l găsi pe băiat

Un copil în vârstă de 11 ani a dispărut duminică dintr-un centru pentru minori din Deva. Poliția cere ajutorul populației pentru găsirea băiatului
07.07.2024 | 17:55
Copil de 11 ani disparut dintrun centru de minori din Deva Politia cere ajutorul populatiei pentru al gasi pe baiat
Un copil de 11 ani, dat dispărut, este căutat de Poliție. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Poliția din Deva este în alertă după ce un băiat de la un centru pentru minori a fost dat dispărut. Copilul, în vârstă de doar 11 ani, ar fi plecat de la centrul pentru minori voluntari, în jurul orelor 13.00, și nu a mai revenit.

Copil de 11 ani, dispărut de la un centru de minori din Deva

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Hunedoara, Căldărar Andrei, băiatul de 11 ani dispărut de la un centru pentru minori din Deva, ar fi părăsit voluntar incinta instituției în jurul orelor 13.00. Autoritățile au fost alertate apoi, când copilul nu s-a mai întors.

ADVERTISEMENT

„La data de 07 iulie 2024, Poliţia Municipiului Deva, a fost sesizată de către o angajată a Centrului de Primire Minori în Regim de Urgenţă din municipiul Deva, cu privire la faptul că, în jurul orei 13:00 minorul Căldărar Andrei, de 11 ani, a plecat voluntar din incinta instituţiei şi nu s-a mai întors până în prezent”, se arată în comunicatul de presă al Poliției.

Potrivit polițiștilor, la momentul dispariției, băiatul era îmbrăcat cu pantaloni scurţi de culoare neagră, tricou colorat de culoare albastru închis. Autoritățile cer ajutorul populației pentru a-l găsi pe copil, precizând că acesta are 1,40 m înălţime, greutate de aproximativ 37 kg, fără tatuaje, păr şaten tuns scurt, ochii căprui.

ADVERTISEMENT

„Din momentul dispariţiei minorului  poliţiştii au întreprins toate activităţile specifice procedurilor de găsire a persoanei. Dacă aveţi date sau informaţii care pot conduce la depistarea minorului  vă  rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să sunaţi la  numărul unic de urgenţă 112”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Hunedoara.

Peste 100 de copii dispăruți, pe site-ul Poliției Române

Căldărar Andrei este doar unul dintre cei circa 110 copii dați dispăruți în prezent ale căror date sunt pe site-ul Poliției Române. Acesta este primul copil dat dispărut în luna iulie, și care încă este căutat de către autorități. Nu este însă singurul minor dispărut dintr-o instituție a statului.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, George Vasile, un copil în vârstă de 16 ani, a dispărut în data de 23 iunie de la ATF Colibri din cadrul D.G.A.S.P.C. Brăila. Cele mai multe cazuri sunt însă ai unor copii care au plecat de acasă și nu s-au mai întors.

Unele cazuri recente au fost însă concluzionate fericit. Spre exemplu, în data de 18 iunie autoritățile au intrat în alertă după ce un copil de 14 ani din Șimand, din județul Arad, a plecat la școala din localitatea vecină și nu s-a mai întors acasă. Băiatul a fost găsit de polițiști teafăr în aceeași zi.

ADVERTISEMENT

Un alt caz similar s-a petrecut și la Constanța, în data de 22 iunie 2024. Polițiștii au intrat în alertă după ce au fost înștiințați cu privire la dispariția unui băiețel, și el tot în vârstă de 11 ani. Acesta plecase voluntar de acasă în jurul orei 12.00, părinții anunțând autoritățile despre dispariția sa la ora 18.00. Copilul a fost găsit teafăr, fără să fi fost victima vreunei infracțiuni.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI...
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”