News

Copil de 13 ani dispărut în apele brațului Borcea. Este căutat cu scafandri și cu un elicopter SMURD

Zeci de forțe de intervenție au fost mobilizate sâmbătă, la Fetești, în căutarea unui copil de 13 ani care e posibil să se fi înecat în apele brațului Borcea
25.06.2022 | 13:31
Copil de 13 ani disparut in apele bratului Borcea Este cautat cu scafandri si cu un elicopter SMURD
Intervenția a pompierilor de la ISU Ialomița. Sursa foto: ISU Ialomița
ADVERTISEMENT
25-06-2022
12:03

Băiatul înecat în Brațul Borcea a fost găsit

Băiatul de 13 ani care a fost căutat de pompieri în Brațul Borcea, în Fetești, a fost găsit. Reprezentanții ISU Ialomița au transmis că echipajul de ambulanță prezent la fața locului i-a aplicat manevre de resuscitare, însă fără succes, fiind declarat decesul.

Forțele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița au fost mobilizate sâmbătă pentru găsirea unui copil de 13 ani, care e posibil să se fi înecat în apele brațului Borcea.

Copil dispărut în apele Borcei

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Ialomița a transmis sâmbătă că echipele de salvare au fost mobilizate pentru găsirea unui băiat de 13 ani, care a mers la scăldat şi care ar fi fost luat de curenţii puternici din apă.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, două echipaje de salvatori din cadrul Staţiei de pompieri Feteşti au fost alertate să intervină cu o barcă pneumatică şi un echipaj SMURD, pentru căutarea unui minor, posibil înecat în braţul Borcea, pe raza municipiului Feteşti.

În plus, au fost solicitate pentru sprijin atât un echipaj de scafandri de la ISU BIF cât şi un elicopter SMURD de la Constanţa, pentru survol aerian.

ADVERTISEMENT

Avertisment al autorităților privind locurile de scăldat

În contextul acestui eveniment, autoritățile au atras din nou atenţia ca scăldatul să fie făcut doar în locuri amenajate, nu în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci.

„Anual, în sezonul cald, multe persoane, de cele mai multe ori copii, îşi pierd viaţa pentru că se aventurează la scăldat în locuri deosebit de periculoase. Râul Ialomiţa şi braţul Borcea al Dunării nu fac excepţie, mai ales în această perioadă, în care cotele apelor sunt foarte crescute”, se arată într-un comunicat al ISU Ialomița.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Barbu Catargiu” Ialomiţa a subliniat că părinții nu ar trebui să-și lase niciodată copiii singuri în apă și să-i supravegheze permanent.

„Dacă nu ştiţi să înotaţi foarte bine, nu vă aventuraţi departe de mal! Le recomandăm părinţilor să-şi supravegheze atent copiii şi să nu-i lase niciodată singuri în apă!”, au mai transmis pompierii din Ialomița.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând aceștia îndeamnă autoritățile locale să semnaleze zonele periculoase pentru scăldat.

„Este indicat ca autorităţile publice locale şi operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă sau alte suprafeţe de apă, ce pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri şi să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare”, au mai transmis pompierii.

ADVERTISEMENT
Tags: