News

Copil de 3 ani din Hunedoara, atacat de un câine din rasa Amstaff. Animalul ar fi scăpat dintr-un apartament

Un copil în vârstă de 3 ani din Hunedoara a fost atacat de un câine dintr-o rasă considerată periculoasă: Amstaff. Animalul a scăpat întâmplător din casă.
07.06.2023 | 23:56
Copil de 3 ani din Hunedoara atacat de un caine din rasa Amstaff Animalul ar fi scapat dintrun apartament
Copil de 3 ani din Hunedoara atacat de un câine Amstaff. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Copilul în vârstă de 3 ani din Lupeni se afla cu părinții în apropierea unui bloc în care locuiește și a fost atacat de un câine din rasa Amstaff. Băiețelul a fost mușcat de piciorul drept și a ajuns de urgență la spital, în timp ce stăpânul animalului spune că patrupedul a scăpat din casă accidental.

Copil de 3 ani din Hunedoara, atacat de un câine

Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz. Astăzi, în jurul orei 21.00, Poliţia Municipiului Lupeni a fost sesizată cu privire la faptul că un minor în vârstă de 3 ani, din Lupeni, ar fi fost atacat de un câine cu caracteristici morfologice ce pot fi asimilate unei rase periculoase, în timp ce se afla, alături de unul dintre părinţi, în zona blocului în care locuieşte.

ADVERTISEMENT

Minorul a fost transportat în stare stabilă la o unitate medicală, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate (prezentând multiple muşcături superficiale în zona membrului inferior drept)”, a transmis IPJ Hunedoara. Se pare că acest animal a fost scăpat din locuința unde se afla de către tatăl unei tinere, proprietara de drept a câinelui.

În acest caz stăpânul este bun de plată pentru ”neluarea măsurilor de prevenire ale atacului canin”. Un caz la fel de grav s-a petrecut în urmă cu mai multe zile în Gorj, unde un copil în vârstă de 12 ani a fost mușcat de un câine periculos, pe o stradă din Turburea.

ADVERTISEMENT

Patrupedul nu avea botniță și nici nu era ținut în lesă, astfel că l-a atacat pe copil, care se juca liniștit pe stradă. La întreaga scenă a asistat chiar primarul comunei, care l-a transportat pe copil la spital. ”Copilul se află în aceste momente într-o stare bună și este condus la spital de către primarul comunei. Băiatul se afla pe o stradă din localitatea Turburea când a fost atacat de câine. Câinele se afla împreună cu stăpânul său și nu avea botniță, deși face parte dintr-o rasă considerată periculoasă. Animalul s-a repezit spre copil și a încercat să îl atace la gât, însă, copilul s-a apărat, protejându-și fața”, transmitea ISU Gorj.

Se pare că animalul a reușit să-l muște de mână pe copil, care s-a ales cu o rană deschisă la antebraț. Oamenii sunt revoltați mai ales că la întreaga scenă a asistat stăpânul câinelui, care nu a intervenit. România nu își revine nici acum după tragedia produsă la începutul acestui an în București.

ADVERTISEMENT

Atunci, o femeie era ucisă de o haită de câini, în timp ce se plimba. Șocant, femeia fusese atacată de o altă haină de câini în aceeași zonă din București, însă nicio clipă nu a renunțat să creadă că această țară se va schimba în bine și va veni ziua când oamenii nu riscă să fie uciși de animale în timp ce fac jogging.

”Eu cunoșteam câinii, dar erau două haite. Pe una o puteam struni, pe cealaltă, la fel, dar erau amândouă și nu am putut. Mă bucur că au fost acei oameni, acel biciclist, să mă salveze. Avusesem și o premoniție că se va întâmpla ceva rău. Există un Dumnezeu, am avut puțin noroc, au existat și cazuri fatale”, declara femeia pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

”Știu că s-au sesizat autoritățile. Sper că se vor lua măsurile administrative potrivite, că se vor implica cele două primării care se ocupă de amenajarea zonei Lacul Morii și în amonte, pe Dâmbovița, către Stadionul Chiajna. Sper să își dea mână cu mână și, împreună cu ceilalți, să pună lucrurile la punct.

Cred că ar trebui să se facă un grup de lucru între primăriile de acolo (Primăria Sectorului 6 și Primăria Chiajna), cu Poliția, să rezolve situația. Eu cred că există soluții. Acei câini pot fi castrați. Sunt multe familii în străinătate care au nevoie de căței și i-ar adopta. Din ceea ce știu nu i-au adunat încă pe toți, au ridicat doar vreo 10 din cei 15-20 care m-au atacat”, mai transmitea Ana Oros, femeia ucisă de câini.

ADVERTISEMENT