News

Copil de 3 ani din Mangalia, omorât de câinele familiei. Cum s-a produs tragedia 

Un copil de 3 ani din Mangalia a fost omorât de câinele familiei. Într-un moment de neatenție, micuțul a fost mușcat de cap.
04.11.2021 | 14:57
Copil de 3 ani din Mangalia omorat de cainele familiei Cum sa produs tragedia
Copil de 3 ani din Mangalia, omorât de câinele familiei. Cum s-a produs tragedia. Sursa foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Tragedie fără margini raportată joi în județul Constanța. Un băiețel de doar 3 ani a murit după ce a fost mușcat de câinele familiei.

Drama din municipiul Mangalia s-ar fi petrecut, conform presei locale, într-un moment de neatenție.

ADVERTISEMENT

Micuțul a fost mușcat în zona capului de un câine din rasa Presa Canario și nu a mai putut fi salvat.

Tragedie în Mangalia. Un copil de 3 ani a fost ucis de câinele familiei

Imediat au fost alertate autoritățile prin apel la 112, însă medicii de pe Ambulanță sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic. Copilul a murit la spital, potrivit site-ului ZiuadeConstanta.ro.

ADVERTISEMENT

Sursa citată informează că animalul era închis într-un țarc. În momentul în care bunica copilului a intrat să-l hrănească, nepotul s-a strecurat pe lângă aceasta și a intrat la câine.

Animalul s-ar fi speriat și a sărit la copil, mușcându-l de cap. Șocate de cele întâmplate, rudele copilului au cerut imediat ajutor medical, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru acesta.

ADVERTISEMENT

Rănile suferite de copil au fost extrem de grave. Băiețelul a fost transportat la spital, însă medicii nu l-au mai putut salva, fiind declarat decesul.

Dosar penal deschis de polițiști în acest caz

Din datele oferite de anchetatori, se pare că acest câinele era înregistrat. În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii și procurorii urmând să ia măsurile care se impun în acest caz.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor, câinii din rasa Presa Canario au un caracter puternic și agresiv înnăscut, având nevoie de un stăpân care să știe să se comporte cu ei.

Vorbim de o rasă relativ mare de animale. Masculii ajung până la 60 cm și pot atinge o greutate de maxim 52 kg.

Cei care dețin astfel de câini trebuie să aibă grijă să îi învețe de mici să asculte de oameni și nu invers. Dacă animalul nu are parte de socializare încă de la o vârstă fragedă, va putea ajunge să se comporte rezervat până la ușor agresiv față de oameni și animale.

Nu este recomandat ca aceste animale să fie lăsate singure în compania copiilor, deoarece puterea animalului în combinație cu nepriceperea copiilor poate duce ușor la răniri nedorite, scriu cei de la Working-Dog.

ADVERTISEMENT
Tags: