News

Copil de 3 ani, internat la ATI cu sindrom inflamator multisistem apărut în urma Covid

12.10.2020 | 11:11
Copil de 3 ani internat la ATI cu sindrom inflamator multisistem aparut in urma Covid
ADVERTISEMENT

Un copil de doar trei ani care ar fi fost infectat recent cu Covid 19 se află la terapie intensivă în București şi are sindrom inflamator multisistem.

Aceasta este o reacție exagerată de apărare a organismului după ce micuțul a fost depistat recent cu noul coronavirus, iar acum toate organele sunt inflamate.

ADVERTISEMENT

Din fericire, starea acestuia este una bună, iar medicii de la Spitalul clinic de copii Dr. Victor Gomoiu din Capitală spun că acesta ”nu este intubat și merge spre bine”.

Încă un copil infectat recent cu Covid 19 la ATI. Are sindrom inflamator multisistem

Ajuns la unitatea medicală din Capitală după un transfer de la Brașov, copilul de 3 ani a fost depistat cu meningită. De asemenea, acesta a mai fost diagnosticat cu multiple disfuncții respiratorii și cardiace. Medicii de la Gomoiu l-au diagnosticat cu PIMS (Sindrom Inflamator Multi Sistem).

ADVERTISEMENT

Copilul este în stare bună, a venit prin transfer de la Brașov, cu multiple probleme, meningită și disfuncții respiratorii și cardiace.

A fost internat la ATI, este în stare favorabilă, neintubat și merge spre bine. Pe 30 septembrie a avut test Covid pozitiv, dar la noi testele sunt negative.

ADVERTISEMENT

Are un IGG crescut, care ne arată că a trecut prin boală. Sperăm să stea cât mai puțin la spitalul nostru”, a declarat, la Digi24, Diana Ionescu, director medical al Spitalului Gomoiu din Capitală.

Mai mulți copii, ajunși la ATI în această toamnă

În România, cazurile de minori ajunși în secțiile ATI s-au înmulțit în această toamnă. Pe 30 septembrie, doi copii din România infectați cu Covid-19 au ajuns la anestezie și terapie intensivă (ATI). A fost vorba atunci de un bebeluș de doar 9 luni, din Galați, a cărui stare este una medie și de un altul de 6 ani și 2 luni.

ADVERTISEMENT

Ulterior, la începutul lunii octombrie, la ATI a ajuns și un adolescent de 17 ani, care a fost infectat cu noul coronavirus.

Din păcate, duminică, 11 octombrie, autoritățile au anunțat și primul deces al unui copil din România infectat cu Covid-19. Este vorba de un copil de patru ani din județul Mureș. Băieţelul, care avea și alte probleme de sănătate, a fost răpus de coronavirus.

El fusese transportat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă în secția ATI. În ciuda tratamentului aplicat, a decedat.

ADVERTISEMENT