News

Copil de 8 ani care se juca pe stradă, atacat de urs în Covasna. Care e starea băiețelului

Incident grav în județul Covasna. Un copil de 8 ani care se juca pe stradă a fost atacat de un urs.
06.07.2021 | 15:50
Copil de 8 ani care se juca pe strada atacat de urs in Covasna Care e starea baietelului
ADVERTISEMENT

Atacurile urșilor continuă în România. Un copil de numai 8 ani care se juca pe o stradă dintr-o localitate a județului Covasna a fost rănit de un urs.

Un copil de 8 ani a ajuns la spital după ce a fost atacat de un urs, în Covasna

Incidentul a fost semnalat marți dimineață în comuna Ghelința. Imediat după atacul animalului, băiețelul a fost transportat la spital pentru investigații medicale.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, rănile suferite de copil nu sunt grave. Primarul comunei, Ilyes Botond Janos, a declarat, pentru Agerpres, că incidentul ar fi putut avea un final dramatic.

”Din fericire nu e grav, dar să vă gândiţi că ursul a intrat în localitate aproape în mijlocul zilei şi a traversat toată comuna de la un capăt la altul, aproximativ 5 kilometri.

ADVERTISEMENT

A prins copilaşul pe o uliţă din mijlocul comunei. S-a întâmplat în jurul orei 10,00, copilul se juca pe drum, când a venit ursul şi l-a lovit.

Copilul a ajuns la spital, s-a ales cu o lovitură şi cu o sperietură. Vă daţi seama, a trecut pe lângă grădiniţă, şcoală, primărie, avem o grămadă de înregistrări în care se vede ursul, care nu e tocmai mic”, a declarat primarul.

ADVERTISEMENT

Edilul a mai spus că a solicitat intervenţia Jandarmeriei pentru alungarea animalului din zona locuită.

”Am reuşit să îl alungăm, a intrat în pădure. Am chemat jandarmii, am cerut RO-ALERT pentru zonă, dar nu avem nimic în mâna noastră ca să ne apărăm. Aşteptăm să ne ajute jandarmii”, a mai spus Ilyes Botond Janos, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Mai multe atacuri ale urșilor raportate în 2021

În acest an, în zonele montane din centrul țării, au avut loc mai multe incidente în care s-au raportat atacuri ale urșilor.

Chiar în iunie, doi bărbaţi din Covasna au ajuns la spital după ce au fost atacați de urşi, unul în localitatea Zagon, iar cel de-al doilea între staţiunea Şugaş Băi şi municipiul Sfântu Gheorghe.

Autorităţile din acest județ au tras în ultimii ani nenumărate semnale de alarmă cu privire la înmulțirea excesivă a urşilor, arătând că aceştia şi-au părăsit habitatul şi s-au apropiat de zonele locuite de oameni pentru a-şi găsi hrană, lucru care pune în pericol atât bunurile, cât şi vieţile oamenilor.

În acest sens, proiectul legislativ care ar permite împușcarea urșilor agresivi din zonele locuite în 24 de ore a intrat, luni, în etapa avizării la ministere. Potrivit documentului, urșii care nu pleacă atunci când sunt goniți de oameni și cei care atacă vor putea fi împușcați.

ADVERTISEMENT