News

Copil de doi ani, abandonat într-o clădire dezafectată din Iași. Cum a fost găsit micuțul

Un copil în vârstă de doi ani a fost abandonat într-o clădire dezafectată din Iași, fiind găsit de un localnic în timp ce era îngrijit de un om al străzii.
24.01.2023 | 20:56
Copil de doi ani abandonat intro cladire dezafectata din Iasi Cum a fost gasit micutul
Copil abandonat la Iași. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Polițiștii ieșeni au ajuns la fața locului după ce au primit un apel telefonic care-i anunța despre această ”descoperire”. Copilul a fost abandonat în clădirea fostei fabrici de țigarete din oraș.

Un copil de doi ani, abandonat în Iași

Potrivit primelor informații copilul ar aparține unei persoane fără adăpost. ”În jurul orei 18.20, la Dispeceratul Poliţiei Locale Iaşi a apelat un cetăţean care sesiza că, într-un adăpost improvizat din clădirea fostei fabrici de ţigarete se afla o persoană fără adăpost.

ADVERTISEMENT

Acestei persoane i-a fost încredinţată spre îngrijire o minoră în vârstă de doar doi ani”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale Iaşi.

În urma cercetărilor efectuate oamenii legii nu au reușit să descopere cine sunt părinții, astfel că au luat copilul și l-au dus într-un centru de plasament din oraș.

ADVERTISEMENT

”La faţa locului s-au deplasat poliţiştii locali din cadrul Serviciului 1, împreună cu poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Iaşi şi Secţiei 6 Iaşi. Aceştia au constatat că cele sesizate se confirmă. Astfel prin dispeceraţul Poliţiei Locale Iaşi a fost informată D.G.A.S.P.C. Iaşi, care a dirijat un asistent social la faţa locului şi a prelut cazul.

În urma verificării de situaţie, a fost necesară extragerea minorei, în vârstă de un an şi patru luni, din mediul în care locuia, fără nici unul dintre părinţi. Copilul a fost transportat la Centrul de Plasament Veniamin Costache Iaşi”, au tranmis reprezentanţii Poliţiei Locale Iaşi.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei din Iași, fabrica respectivă e o clădire dezafectată unde stau de obicei oamenii străzii.

Potrivit datelor oficiale, un copil este abandonat la fiecare 24 de ore în România. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) transmite că România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la capitolul mame minore.

ADVERTISEMENT

”8 din 10 mame minore nu mai merg la școală, iar 4 din 10 gravide sub 18 ani nu accesează niciun alt serviciu medical pe durata sarcinii, exceptând medicul de familie”, menționează sursa citată.

ADVERTISEMENT