News

Copil de doi ani, salvat în ultima clipă de un dispecer 112. Se înecase cu o bomboană

18.02.2021 | 16:42
Copil de doi ani salvat in ultima clipa de un dispecer 112 Se inecase cu o bomboana
ADVERTISEMENT

Un băiețel de doar doi anișori din comuna argeșeană Bughea de Jos a fost salvat în mod miraculos, datorită intervenției lui Adrian Burcea, un tânăr dispecer de la 112. Deși lucrează de puțin timp în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, acesta a reușit să-și păstreze calmul și să-i explice mamei, pas cu pas, cum să procedeze.

În scurt timp, micuțul, care se înecase cu o bomboană și nu mai avea nicio reacție, a început să respire din nou. Întreaga întâmplare a fost relatată printr-un mesaj publicat cu puțin timp în urmă pe rețelele de socializare, alături de indicațiile plutonierului major, transmise prin telefon.

ADVERTISEMENT

ISU Argeș recomandă populaţiei să descarce aplicaţia DSU și să acceseze rubrica „Mai multe”, unde se află secțiunea „Învaţă”. Aici sunt disponibile chiar şi jocuri educative pentru copii.

Dispecerul 112 a intervenit salvator în cazul unui băiețel care se înecase cu o bomboană

Încercaţi să-l puneţi cu faţa în jos. Puneţi-l pe antebraț, pe mână, da? Bateţi-l pe spate!”, sunt indicațiile pe care dispecerul 112 Adrian Burcea i le-a transmis mamei. După aceste manevre, micuţul a eliminat bomboana care îi bloca respiraţia.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de ieri, un apel pe numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul nostru plutonier major Burcea Adrian. Apelantul anunța că un copil de numai doi anișori s-a înecat cu o bomboană, nu mai are nicio reacție și are nevoie urgentă de ajutor.

Evenimentul a avut loc în localitatea Bughea de Jos și cele mai importante lucruri sunt că apelul a fost făcut rapid, iar apelantul, alături de încă o persoană au reușit să pună în practică indicațiile lui Adrian.

ADVERTISEMENT

Adrian nu este de foarte mult timp în dispeceratul ISU Argeș, însă pregătirea pe care o are îl face un bun salvator din orice postură s-ar afla. Atât el, cât și ceilalți colegi din țară sunt primii care intervin în situații de urgență, dând informații extrem utile apelantului.

Suntem siguri că nu este prima viață salvată a lui Adrian, dar această situație a ajuns la urechile noastre. De asemenea, este un bun prilej pentru a vă atrage atenția asupra modului de comportare în situații de urgență, informații care vă sunt mai aproape de cât considerați.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faceți este să descărcați aplicația DSU, accesați rubrica ,,MAI MULTE” și mai departe ,,Învață”. Totodată, aici veți găsi și jocuri educative pentru copii”, au relatat reprezentanții ISU Argeș.

ADVERTISEMENT
Tags: