News

Copil din Codlea, erou la 12 ani. A ajutat polițiștii să prindă hoții care i-au tâlhărit prietenul

18.02.2021 | 09:39
Copil din Codlea erou la 12 ani A ajutat politistii sa prinda hotii care iau talharit prietenul
Copil din Codlea, erou la 12 ani. A ajutat polițiștii să prindă hoții care i-au tâlhărit prietenul. Sursa foto: codlea.info
ADVERTISEMENT

Un copil de doar 12 ani din Codlea a devenit un mic erou cu spirit civic după ce i-a ajutat pe polițiști să prindă hoții care i-au tâlhărit prietenul.

Micuțul s-a dovedit a fi o fire extrem de puternică și ambiția sa a contribuit la prinderea hoților care tocmai îi furaseră un telefon prietenului său.

ADVERTISEMENT

Pe numele său Ionuț, băiatul din municipiul situat în județul Brașov a reușit să facă și poze agresorilor în timp ce încercau să se facă nevăzuți. Apoi, acesta s-a implicat activ în urmărirea infractorilor, cu ajutorul agenților de poliție, și a contribuit la capturarea acestora.

Un copil din Codlea a ajutat polițiștii să prindă hoții care i-au tâlhărit prietenul

Destul de des, în spațiul public vedem multe imagini cu conaționali de-ai noștri care, puși în fața unor evenimente de stradă, precum agresiuni sau furturi, rămân impasibili și uită subit de spiritul civic care ar trebui să primeze.

ADVERTISEMENT

De acest spirit nu a dus lipsă un băiețel de 12 ani din județul Brașov. Ionuț nu s-a temut niciun moment după ce prietenul său a fost tâlhărit și i s-a furat telefonul mobil în plină zi și a sunat la 112 în timp ce a continuat să-i urmărească pe atacatori.

Precum un agent în devenire, băiatul a reușit să facă și poze agresorilor în timp ce încercau să se facă nevăzuți. Întreaga poveste o spune chiar tatăl victimei, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

”Recunoștința și respectul meu se îndreaptă către un mic erou cu spirit civic”

Episodul petrecut la mijlocul acestei săptămâni este unul demn de un scenariu de film. La doar 12 ani, Ionuț a acționat precum un mic profesionist și a pus umărul la capturarea infractorilor de către Poliție.

”Recunoștința și respectul meu se îndreaptă azi către Politia Municipiului Codlea și către un mic erou cu spirit civic, prietenul fiului meu.

ADVERTISEMENT

În jurul ori 15’30 fiul meu a fost tâlhărit de telefonul mobil de către doi tineri, în plină stradă, în văzul lumii. Prietenul lui, în vârstă de numai 12 ani, nu s-a pierdut cu firea și a acționat matur, ca un adult. A pus mana pe telefonul lui și a sunat la 112, alertând autoritățile și a reușit chiar să-i fotografieze pe cei ce l-au deposedat de telefon pe fiul meu.

Micul erou a fugit după aceștia, pe drum întâlnindu-se cu echipajul de politie plecat în intervenție, în urma sesizării la 112.

După ce s-a urcat în mașină politiei, a plecat în căutarea agresorilor reușind să-i identifice în foarte scurt timp pe străzile orașului și astfel aceștia au fost reținuți de organele de poliție în vederea cercetării. Politia a acționat cu celeritate, exemplar la această sesizare, rezolvând-o într-un timp foarte scurt.

Le mulțumesc încă o data, și pe această cale, organelor de politie din Municipiul Codlea și nu în ultimul rând părinților care au crescut un astfel de copil, care oricând poate fi un exemplu și pentru oamenii mari! RESPECT!!!”, scrie tatăl victimei pe site-ul de socializare.

ADVERTISEMENT