News

Încă un copil a ajuns la ATI în stare gravă din cauza sindromului inflamator multisistem, apărut în urma infecției cu Covid-19

03.10.2020 | 16:01
Inca un copil a ajuns la ATI in stare grava din cauza sindromului inflamator multisistem aparut in urma infectiei cu Covid19
ADVERTISEMENT

Covid-19 afectează tot mai mulți pacienți minori din România. Încă un copil a ajuns la ATI din cauza infecției cu sindromului inflamator multisistem apărut în urma infecției cu coronavirus.

În ultimele zile, un adolescent de 17 ani, care a fost infectat cu noul coronavirus, se află la terapie intensivă şi are sindrom inflamator multisistem.

ADVERTISEMENT

Aceasta este o reacție exagerată de apărare a organismului după ce tânărul a făcut COVID-19, iar acum toate organele sunt inflamate.

Copil din România, la ATI din cauza infecției cu Covid-19

Pandemia de SARS-CoV-2 afectează tot mai mulți copii din România. Un băiat de doar 17 ani din București este al doilea copil din România care face o complicaţie gravă a infecţiei cu coronavirus, numită sindrom inflamator multisistemic.

ADVERTISEMENT

Medicii anunță că virusul i-a produs în corp o inflamație puternică şi i-a atacat aproape toate organele. Momentan, minorul nu a fost intubat, dar cei de la spital îi administrează oxigen. Băiatul a ajuns la spitalul Victor Gomoiu din Capitală în urmă cu câteva zile, cu febră şi stare generală alterată.

Din informațiile oferite publicului de către directorul medical al Spitalului Gomoiu, se pare că tânărul are un test PCR negativ, însă nivelul crescut al anticorpilor SARS-CoV-2 arată că adolescentul ar fi trecut deja prin boală.

ADVERTISEMENT

”Copilul a venit miercuri seară la noi, cu febră, cu mialgii, cu stare generală alterată. A venit cu un diagnostic de disfuncție multiplă de organe pus de colegii noștri din gardă, pediatri și medic ATI.

A fost afectat renal, hepatic, hematologic. Astăzi ne-au venit ultimele analize și colegii mei au pus diagnosticul de sindrom inflamator multisistemic. Adolescentul are un PCR efectuat negativ și are făcuți anticorpii: IgG-ul pentru SARS-CoV-2 foarte crescut. Ar fi trecut prin boală.

ADVERTISEMENT

De-asta sindromul inflamator multisistemic, PIMS-ul de care vorbim, este asociat pentru acest caz infecției cu SARS-CoV”, a explicat Diana Ionescu, director medical al Spitalului Gomoiu din Capitală, la Digi24.

Primul copil din România ajuns la ATI are o stare bună

Cazul băiatului de 17 ani de la Spitalul ”Gomoiu” este al doilea de acest gen din țară, după ce un alt băiat, de doar 10 ani, ajunsese recent la terapie intensivă. Din fericire, primul copil care ajunsese la ATI a fost externat, dar va mai avea nevoie de recuperare.

Copilul a primit îngrijiri de specialitate timp de 17 zile. 11 a stat la terapie intensivă, pentru că era depedendent de masca de oxigen. Când starea lui de sănătate s-a îmbunătăţit, a fost transferat la secţia de pneumologie. Acum este bine.

ADVERTISEMENT