News

Copil înjunghiat la o școală din județul Argeș. Un elev de 13 ani l-a atacat cu un briceag. Video

Scene tulburătoare înregistrate luni, pe terenul de sport al unei școli din Bascov, județul Argeș. În urma unui conflict, un băiat de 14 ani a fost înjunghiat de un elev de 13 ani.
07.06.2022 | 17:43
Copil injunghiat la o scoala din judetul Arges Un elev de 13 ani la atacat cu un briceag Video
Cuțitarul minor a fost avertizat de directoare și oamenii legii că violența poate avea efecte dramatice. Foto: picryl.com
ADVERTISEMENT

Minorul rănit nu învăța la școala respectivă, dar venise acolo însoțit de prieteni pentru a rezolva un conflict mai vechi cu elevul de 13 ani, la rândul său susținut de câțiva prieteni.

Copil înjunghiat la 14 ani

Cele două grupuri s-au întâlnit pe terenul de sport, iar în timpul conflictului, elevul de 13 ani a scos briceagul și l-a lovit în picior pe cel care venise să-i ceară socoteală.

ADVERTISEMENT

Paznicul școlii din Bascov a realizat ce se întâmplă când cuțitarul din clasa a V-a a început să fugă după ce și-a înjunghiat rivalul. Bărbatul a acționat cu rapiditate și l-a imobilizat pe băiat.

Ulterior, medicii au sosit la fața locului și au preluat victima, care se află în afara oricărui pericol. Despre acest incident șocant, a vorbit și directoarea școlii din Bascov, Valeria Ion. Ea a spus că atacatorul era cunoscut pentru comportamentul agresiv.

ADVERTISEMENT

Elevul cu probleme de conduită provine dintr-o familie dezorganizată și a fost dat la școală la vârsta de 8 ani și jumătate. Astfel, el a ajuns în clasa a V-a la 13 ani. Conform anchetaonline.ro, acesta profita de faptul că avea o vârstă mai mare față de colegii săi și încerca să îi domine.

Adesea, folosea multe amenințări la adresa lor. ”Crease un pic de panică. Din septembrie am tot luat măsuri cu acest copil, l-am consiliat și l-am integrat în activități educaționale”, a declarat Valeria Ion.

ADVERTISEMENT

Dosar penal pentru minorul cuțitar

În urma celor întâmplate, cuțitarul minor a fost condus la audieri, în prezența părinților. De asemenea, au fost sesizați și reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

ADVERTISEMENT

Cu privire la comportamentul său, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au precizat că în cursul anului școlar, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității și Secției de Poliție Rurală Bascov au desfășurat mai multe activități cu scopul prevenirii delincvenței juvenile.

Printre altele, ei au ajuns și la clasa în care învăța agresorul minor. Degeaba, însă… Minorul care purta în permanență un briceag a avut altercații și cu alții copii.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: