News

Copil mers la scăldat, luat de curenți. Tragedie într-o familie din Lugoj, băiatul de 15 ani a murit înecat

Un copil de numai 15 ani a murit înecat după ce a sărit în Râul Timiș să înoate. Băiatul se afla la pescuit, iar când s-a avântat în ape curenții l-au luat
20.06.2024 | 17:38
Copil mers la scaldat luat de curenti Tragedie intro familie din Lugoj baiatul de 15 ani a murit inecat
A murit la 15 ani după ce a vrut să înoate în Râul Timiș. Un adolescent se afla la pescuit când a decis să se răcorească și a fost luat de curenți. Sursa foto: Colaj foto / lugojinfo.ro
ADVERTISEMENT

Un tânăr a fost declarat dispărut pentru câteva ore la Lugoj după ce a intrat în râul Timiș pentru a se răcori. Adolescentul de 15 ani era la pescuit cu un prieten și a decis să înoate, lucru care i-a adus moartea.

Adolescent mort după ce a plecat la scăldat

După mai bine de cinci ore de căutări, pompierii au găsit trupul neînsuflețit al băiatului. Din păcate, medicii nu au mai putut să-l resusciteze, iar decesul a fost confirmat, potrivit presei locale.

ADVERTISEMENT

„Au fost alertate toate subunitățile de intervenție ale inspectoratului. La fața locului intervin în misiunea de căutare-salvare 19 pompieri cu opt bărci, precum și echipajul de scafandri, și un echipaj SMURD”, a precizat ISU Timiș.

Corpul a fost transportat la morga spitalului din Lugoj. Tânărul nu a realizat că în zonă sunt curenți foarte puternici și, în câteva minute, a fost luat de apă.

ADVERTISEMENT

Prietenul său l-a văzut ultima dată la aproximativ zece metri de locul în care a intrat în apă, după care adolescentul a dispărut, mai scrie lugojinfo.ro. 

Prietenul său a alertat imediat autoritățile, care au trimis echipe de salvare. Echipaje dotate cu bărci și scafandri din întregul județ au scotocit zona din apropierea podului de cale ferată din cartierul Cotu Mic.

ADVERTISEMENT

Pompierii trag un semnal de alarmă

Reprezentanții ISU Timiș ne avertizează să avem grijă la metodele pe care le alegem pentru a ne proteja de temperaturile ridicate, mai ales când vine vorba de scăldat în râuri, pentru că vine cu unele riscuri și pericole.

„Vă recomandăm să respectați următoarele măsuri pentru a evita pericolul de înec:

❗nu intrați în apă după ce ați consumat alcool;
❗nu intrați în apă pe timp de noapte;
❗nu intrați în apa rece după expunere la soare;
❗nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
❗nu lăsați copiii nesupravegheaţi în apă sau în împrejurimi;
❗ scăldați-vă doar în locurile special amenajate în acest sens;
❗ nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații ale râurilor, sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci”, au transmis reprezentantii ISU Timiș.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, mai multe persoane și-au pierdut viața în acea zonă din cauza curenților puternici. Părinții și prietenii tânărului sunt șocați și îl descriu ca fiind un copil deosebit.

ADVERTISEMENT