ADVERTISEMENT
News

Copil opărit, în stare foarte gravă la spital. Cum l-au tratat părinții acasă

Autor: Adrian Baciu | 03.02.2021 | 10:31
Copil opărit, în stare foarte gravă la spital. Cum l-au tratat părinții acasă
Copil opărit, în stare foarte gravă la spital. Cum l-au tratat părinții acasă. Sursa foto: Hepta.ro

Un copil de doar un an şi trei luni din județul Botoșani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost opărit în locuința părinților, în urma unui accident nefericit.

ADVERTISEMENT

În mod absolut inexplicabil, părinţii micuţului nu l-au transportat la spital, de frică să nu fie traşi la răspundere de autorităţi, ci l-au tratat acasă, după ”leacuri băbești”. Asta ar putea să-i fie fatal copilului.

În acest caz, polițiștii şi inspectorii de la Protecția Copilului din Botoșani au deschis deja o anchetă pentru a afla cine se face vinovat de situația în care a ajuns copilul.

ADVERTISEMENT

Copil de un an care a fost opărit, în stare gravă. De ce nu l-au dus părinții la spital

Un băiețel de un an şi trei luni a ajuns la spital după ce au suferit arsuri cu lichid fierbinte în propria gospodărie. Cu toate că rănile lui erau destul de grave, micuțul a ajuns la medici câteva zile mai târziu de la producerea accidentului, starea lui fiind şi mai gravă, din cauza tratamentelor aplicate personal sau de către familie, la sfaturile altora.

Incidentul grav din Botoșani a avut loc în urmă cu două zile. Potrivit presei locale, copilul se juca pe lângă oala cu apă fierbinte, pregătită pentru gătit, când, printr-un accident, lichidul a căzut peste el.

ADVERTISEMENT

Imediat, părinţii au intervenit, dar de teamă să nu fie anchetaţi de poliţie nu au chemat ambulanţa, aşa cum ar fi fost normal într-un astfel de caz. Pe de altă parte, i-au bandajat ei rănile pe care au pus creme pe care mama le avea prin casă, scrie MonitorulBt.

Băiețelul din Botoșani, la spital cu arsuri de gradul I și II

După două zile de la accident, rana copilului s-a agravat, iar acesta nu se mai oprea din plâns, motiv pentru care părinţii au cerut ajutorul medicilor.

ADVERTISEMENT

Micuţul a ajuns la timp la spital, iar medicii i-au curăţat rănile. Este posibil ca urmele arsurilor să rămână toată viaţa pe corpul copilului. Apa clocotită i-a atins faţa, umărul drept şi gâtul, arsurile fiind de gradul I-II.

Medicii de la unitatea medicală din Botoșani au fost șocați de gestul părinților, fapt pentru care recomandă tuturor să recurgă imediat la ajutor profesional în situațiile similare.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!