News

Atenție, părinți! Copil de 8 ani, rănit grav de o petardă. A fost nevoie de elicopterul SMURD

Un copil de doar 8 ani din județul Constanța a fost rănit grav de o petardă care i-a explodat în mână. Pentru a i se acorda ajutor a fost necesară intervenția unui elicopter SMURD.
22.12.2021 | 19:01
Atentie parinti Copil de 8 ani ranit grav de o petarda A fost nevoie de elicopterul SMURD
Copil de 8 ani din Constanța, rănit de o petardă care i-a explodat în mână. A fost transportat cu un elicopter SMURD. Sursa foto (ilustrativ): stirileprotv.ro
ADVERTISEMENT

Incident grav raportat miercuri după amiază în județul Constanța. Un băiețel de 8 ani din localitatea Oltina a fost dus la urgențe cu un elicopter SMURD, după ce o petardă i-a explodat în mână.

Din primele informații furnizate de medici, copilul a suferit o plagă la nivelul palmei, ce necesită suturare, precum şi alte plăgi, dar şi arsuri, la două degete.

ADVERTISEMENT

Copil de 8 ani din Constanța, rănit de o petardă care i-a explodat în mână. A fost transportat cu un elicopter SMURD

În acest moment, starea lui de sănătate este stabilă. Acesta a fost transportat pentru tratamente la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

La locul producerii incidentului au fost trimise o ambulanţă a SAJ şi elicopterul SMURD.

”Am fost solicitați pentru un copil căruia i-a explodat o petardă în mână. La locul solicitării a fost găsit un copil conștient şi stabil care prezenta multiple plăgi şi arsuri la nivelul palmei şi falangelor.

ADVERTISEMENT

A fost preluat de elicopter şi va fi transportat la Spitalul Județean Constanţa”, a spus Claudia Tătărici, purtător de cuvânt SAJ Constanţa, scrie Antena 3.

Din păcate, minorii din România pot achiziționa extrem de ușor astfel de produse pirotehnice în această perioadă.

ADVERTISEMENT

FANATIK prezenta, în urmă cu câteva zile, cum petarde, bombe, rachete și artificii se vând la liber chiar sub ochii polițiștilor. În plus, și internetul a devenit o piață largă a acestor comercianți. Detalii AICI.

Poliția, avertisment în privința folosirii petardelor și a obiectelor periculoase

În această perioadă în care petardele și alte obiecte pirotehnice sunt comercializate pe piața neagră, Poliția Română îi informează pe cetățeni despre riscurile la care se expun prin folosirea ilegală a obiectelor periculoase, în prag de sărbători.

ADVERTISEMENT

Potrivit oamenilor legii, este interzisă folosirea articolelor pirotehnice între orele 24 și 6, cu excepția evenimentelor de interes local, național sau internațional, în baza aprobării autorităților locale, la o distanță mai mică de 50 m de construcțiile de locuințe cu până la 4 niveluri și la mai puțin de 100 m față de cele cu peste 4 niveluri sau la o distanță mai mică de 500 de metri de instalațiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare și livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalațiile de gaze.

Polițiștii ne mai anunță că este interzisă folosirea acestor obiecte la o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie.

Nu se folosesc în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre, pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale și în spații deschise cu aglomerări de persoane sau la o distanță mai mică de 500 de metri de păduri.

ADVERTISEMENT
Tags: