News

Copil român, salvat miraculos de medicii din Italia: ”Asemenea legendarului David care l-a învins pe Goliat”

Un copil din România a fost salvat miraculos de medicii din Italia, după o perioadă grea în care a suferit de o afecțiune rară.
03.03.2023 | 16:55
Copil roman salvat miraculos de medicii din Italia Asemenea legendarului David care la invins pe Goliat
David a primit o nouă șansă la viață. Foto: Rotalianul
ADVERTISEMENT

Copilul în vârstă de 10 ani a fost operat de chirurgii de la ISMETT (Institutul Mediteranean pentru Transplant) din Palermo. David e din județul Bihor și suferă de o boală metabolică rară, care i-a distrus în totalitate ficatul.

Un copil român a fost salvat miraculos de medicii din Italia

Fundația Mereu Aproape a fost cea care l-a ajutat pe copil să strângă banii pentru acest transplant complicat, conform Rotalianul. ”Asemenea legendarului David care l-a învins pe Goliat, David, băiețelul al cărui ficat a fost distrus de cantitățile impresionante de amoniac din sânge, a învins boala de care suferea.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul transplantului hepatic, care a fost posibil și datorită Fundației Mereu Aproape, David este acum pe cale de a-și împlini de visurile cele mai dragi: să mănânce pui la rotisor și tort. Deocamdată, băiețelul s-a delectat pentru prima dată în viața lui cu pui la grătar, un pic de patiserie și câteva bucățele de ciocolată”, au transmis reprezentanții Fundației, conform sursei citate.

Povestea lui David Goldea e cu adevărat tristă. Părinții său au mai avut trei fetițe care au murit din cauza unor probleme de sănătate, imediat după naștere. Și-au făcut curaj să conceapă un al 4-lea copil după o serie de analize în Ungaria, pentru a se asigura că băiatul va fi sănătos.

ADVERTISEMENT

”Însă nici de această dată soarta nu a fost blândă cu ei. Diagnosticat în prima lună de viață cu o boală metabolică rară, unică în România – deficit congenital de arginin-succinil-liază – David a devenit centrul universului părinților lui care au înțeles că lupta să îl țină în viață pe copil depinde doar de ei”, a completat Fundația Mereu Aproape.

Copilul și-a petrecut din cei 10 ani de viață peste 9 în spitale, iar medicii au ajuns la concluzia că doar un transplant de ficat poate să-i salveze viața și să-i ofere o viață normală. Deși statul român s-a implicat, părinții mai aveau nevoie de 30.000 de euro pentru această operație complicată și riscantă.

ADVERTISEMENT

Fundația i-a ajutat în cele din urmă pe oameni să strângă banii, astfel că David a fost transferat la spitalul ISMETT din Palermo, acolo unde a primit o nouă șansă la viață. Bucata de ficat necesară pentru transplant a fost primită de la mama sa, cu care era compatibil.

Intervenția chirurgicală a durat 12 ore, însă lucrurile s-au complicat. Medicii au fost nevoiți să-l opereze din nou după ce în timpul transplantului băiatul a făcut pancreatită. Ulterior, David a mai fost operat de două ori, iar acum medicii sunt optimiști că băiatul își poate vedea de viață.

ADVERTISEMENT

”David are recomandare de la nutriționiști să mănânce neapărat zilnic supă sau ciorbă, salată, dulciuri și un mic dejun cu lapte și cereale dimineața, iar eu mă străduiesc să gătesc în fiecare zi tot ce îmi spune el că ar vrea, dar ascultând de nutriționiști”, a mărturisit, fericită, mama băiatului.

”Ne bucurăm și îi mulțumim lui Dumnezeu și dumneavoastră pentru că am ajuns aici și David a făcut transplantul de ficat! În continuare noi vom fi alături de el și vom face tot ce ne spun medicii pentru ca recuperarea lui să fie cât mai bună și cât mai rapidă.

Le mulțumim și celor care au făcut o donație din puținul lor pentru David! Să aveți fiecare dintre dumneavoastră parte de sănătate, ceea ce a primit și David! Să vă răsplătească Dumnezeu pe fiecare în parte înzecit!”, a completat femeia, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT