News

Copil salvat din valurile uriașe de la Eforie Nord! Mama a ignorat steagul roșu și l-a lăsat în apă

31.08.2020 | 23:59
Copil salvat din valurile uriase de la Eforie Nord Mama a ignorat steagul rosu si la lasat in apa
Copil salvat din valuri la Eforie Nord după ce mama a ignorat steagul roșu
ADVERTISEMENT

Un copil a fost salvat din valurile uriașe de la Eforie Nord după ce mama acestuia a ignorat steagul roșu și l-a lăsat să intre în apă.

Băiatul era în apă împreună cu mama, când curenții l-au tras în larg. Aceasta a reușit să se prindă de colacul copilului. Salvamarii au reușit să îi salveze pe amândoi.

ADVERTISEMENT

Link video

„Maică-sa s-a dus după el să-l ajute, s-a mai dus cineva, dar n-a reușit și-atunci am sărit eu. E foarte periculos. Dacă scapă din colac, nu-l mai găsești.”, a declarat salvamarul Cristian Păun.

Copil salvat din valurile uriașe de la Eforie Nord după ce părinții au ignorat steagul roșu

„Doamna cu copilul a fost fluierată de nenumărate ori să nu se mai ducă cu copilul în apă. A luat-o curentul marin și a tras-o în larg. Avea și copilul în brațe, numai că copilul l-a scăpat, normal.”, a spus și coordonatorul salvamarilor, Bogdan Ghimboașe.

ADVERTISEMENT

Toată ziua, între Eforie, Costinești și Vama Veche a fost arborat steagul roșu, semn că scăldatul este interzis, dar turiștii nu iau în seamă indicațiile salvamarilor.

„Îi deranjăm cu fluierul, toată ziua stăm în capul lor și-i fluierăm, dar nu știu cât de greu este să iasă din valuri.”, a spus salvamarul Andreea Trușcă.

ADVERTISEMENT

Când marea este agitată, aproape de țărm se pot forma gropi de doi metri, spun salvamarii. Curenții acționează ca o turbină, trag către lard tot ce este la suprafața apei.

Un copil cu o greutate de 25 de kilograme riscă să fie tras la 100 de metri în larg în doar două minute. Cu toate acestea, unii părinți și-au lăsat azi copiii să intre singuri în apă.

ADVERTISEMENT

În timp ce în străinătate există amenzi de sute de euro pentru cei care nu respectă indicațiile salvamarilor, la noi aceste încălcări nu sunt sancționate.

Încă de la începutul sezonului, salvamarii au avut parte de zile în care au avut chiar și 60 de intervenții.

De la începutul sezonului, 26 de persoane au murit înecate, două dintre ele chiar în weekendul care abia a trecut.

ADVERTISEMENT