News
notix pixel id

Copile de 9 şi 12 ani, vândute de bunică. Fetele urmau să se căsătorească cu cei care le-au cumpărat

Două minore de doar 9 și 12 ani au fost vândute de către bunica lor pentru doar două monede de aur. Fetele se află acum în plasament.
05.11.2021 | 13:33
Copile de 9 şi 12 ani, vândute de bunică. Fetele urmau să se căsătorească cu cei care le-au cumpărat
Copile de 9 şi 12 ani, vândute de bunică. Fetele urmau să se căsătorească cu cei care le-au cumpărat. Colaj foto Fanatik
ADVERTISEMENT

Femeia din Mehedinți și-a măritat nepoatele minore de numai 9 și 12 ani în schimbul a doar două monede de aur ce ar fi valorat cam aproximativ 2.000 de euro.

Vecinii au fost cei care au dat alarma după ce au aflat că bunica lor le-ar fi vândut pe copile

Se pare că minorele nu ar mai fi apărut la domiciliu, de aceea au fost sesizate organele de poliție, acestea fiind date dispărute.

Vecinii au fost cei care ar fi anunţat Protecția Copilului după ce au aflat că aceasta și-a vândut nepoatele.

ADVERTISEMENT

Din informațiile preliminare rezultă că această femeie și-ar fi înstrăinat nepoatele către viitorii lor soți, care sunt, de asemenea, și ei minori, în schimbul a două monede de aur. Din păcate, România este una dintre cele mai afectate țări din Europa în funcție de traficul de minori.

Ambele minore au fost înstrăinate unor familii din două județe diferite

Astfel, una dintre tinere ar fi fost încredințată către o familie situată în județul Dolj, în timp ce pe cealaltă minoră ar fi trimis-o către o altă familie stabilită în județul Gorj. Copila de 12 ani a declarat reprezentanților DGASPC că fusese agresată din punct de vedere fizic și sexual.

ADVERTISEMENT

„Este vorba despre două surori, una de 9 ani și cealaltă de 12 ani, căsătorite contra unor sume de bani, mai exact un galben. Asta ni s-a spus din declarațiile fetițelor și a bunicii. Una cu forța în Dolj, cealaltă căsătorită în localitatea Motru. Între timp, cea căsătorită în localitatea Motru, vorbim de minora de 12 ani, s-a și întors la domiciliul bunicii din cauza faptului că era bătută, spune ea, de familia în care ajunsese”, a precizat Adrian Bidilici, care este director DGASPC Mehedinți.

Bunica acestora locuiește pe raza comunei Malovăți, din județul Mehedinți, și se ocupa de fetele minore, întrucât mama acestora este invalidă și nu mai poate avea grijă de ele, iar acestea nu au un tată lângă acestea.

ADVERTISEMENT

Bunica minorelor este anchetată de poliție

Oamenii legii desfășoară o anchetă în paralel cu investigația DGASPC. Ambele minore urmează a fi date în grija statului, în timp ce bunica acestora este anchetată de către poliție.

„Fetele erau puțin debusolate, pe bună dreptate, de situația în care se aflau. Au fost introduse într-un program de consiliere. În prezent sunt, putem spune, aproape echilibrate emoțional și se lucrează la depășirea problemelor cu care se confruntă”, a transmis Lorena Popescu, psiholog, pentru Digi24.

ADVERTISEMENT

O monedă de aur valorează circa o mie de euro. În schimbul acestei sume, tinerele erau luate din casele lor și măritate cu forța.

Cele două minore au fost prezentate serviciului de medicină legală Mehedinți, efectuându-se cercetări în vederea examinării pentru stabilirea situației de fapt. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și agresiune sexuală”, a precizat Gabriela Ciocioană, purtătorul de cuvânt al IJP Mehedinți.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri