Fotbal international

Copilul afgan care și-a făcut tricou cu Messi din pungi, forțat să fugă de acasă. Foto

06.12.2018 | 13:35
Copilul afgan care și-a făcut tricou cu Messi din pungi, forțat să fugă de acasă

Copilul afgan care a devenit celebru după ce și-a făcut un tricou cu Lionel Messi din pungi a fost forțat să fugă de acasă în urma unui raid al talibanilor. Murtaza și familia lui au scăpat din Jaghori, care cândva era cea mai liniștită zonă, dar a lăsat în urmă tricourile pe care starul Barcelonei i le-a oferit.

Puștiul a devenit cunoscut în lumea întreagă în urmă cu doi ani, când și-a făcut un tricou din pungi în culorile Argentinei, pe care a scris numele lui Messi. Starul argentinian l-a întâlnit pe copil în Qatar în 2016 și i-a oferit două tricouri cu numele său de la naționala Argentinei, după ce a văzut pe internet imaginile cu el. Din păcate, lucrurile nu au mers deloc bine după întâlnirea cu atacantul Barcelonei, iar micuțul Murtaza și familia sa au fost nevoiți să fugă din calea talibanilor, deși locuiau în cea mai liniștitiă zonă din Afganistan.

Murtaza l-a întâlnit pe Messi în Qatar, în 2016
Murtaza l-a întâlnit pe Messi în Qatar, în 2016

Micuțul Murtaza, forțat să fugă de acasă. A lăsat în urmă tricourile cu Messi

Familia lui Murtaza a ajuns în cele din urmă în Kabul, de teamă să nu cadă pe mâinile talibanilor. “Mi-e dor de casa din Jaghori. Aici nu am minge și nu pot să mă joc sau să ies afară. Am fugit de acasă în toiul nopții și nu am putut să iau mingea și tricourile cu mine. Ne grăbeam și mama mi-a spus să nu le mai iau”, a declarat Murtaza cu ochii plini de lacrimi.

Murtaza a lăsat în urmă mingea și tricourile de la Messi
Murtaza a lăsat în urmă mingea și tricourile de la Messi

Fratele mai mare, Humayoon Ahmadi, spune că întâlnirea cu Messi a fost de neuitat, însă după acel moment au urmat doar probleme pentru familia lor, care a trăit în teamă. Oamenii din jurul loc credeau că starul Barcelonei i-a ajutat cu bani și au devenit invidioși, iar puștiul afgan a fost dat afară din școală și nu s-a mai întors la cursuri de atunci. “Ne-a fost teamă că va fi răpit, așa că nu l-am mai putut lăsa să meargă la școală”, a declarat fratele lui Murtaza.

Familia nu l-a mai lăsat la școală de teamă să nu fie răpit
Familia nu l-a mai lăsat la școală de teamă să nu fie răpit

Messi i-a promis că îl va ajuta când va crește mai mare

Familia copilului a sperat că va putea primi azil în SUA, dar nu a ajuns decât până în Pakistan după ce i s-a refuzat cererea. Rudele lui Murtaza depind acum de ajutoarele venite din partea ONG-urilor și speră ca Messi să își aducă aminte de ei și să își țină promisiunea. “Messi mi-a spus așa: când vei crește mai mare, eu o să rezolv lucrurile pentru tine”, spune Murtaza în timp ce lacrimile îi curg pe obraji.