Fotbal international

Copilul care îi datorează viața lui Maradona. S-a luptat cu FIFA și conducerea lui Napoli pentru a-l salva. Video

26.11.2020 | 14:44
Copilul care ii datoreaza viata lui Maradona Sa luptat cu FIFA si conducerea lui Napoli pentru al salva Video
ADVERTISEMENT

Diego Maradona nu a uitat niciodată de unde a plecat și a ajutat întotdeauna pe toți cei care au avut nevoie, atunci când nimeni altcineva nu o făcea, iar despre actele lui de generozitate și caritate s-a vorbit mult prea puțin.

Un moment care spune extrem de multe despre modestia și măreția celui mai bun fotbalist din toate timpurile este cel în care a salvat de la moarte un o viață, după ce a încercat să organizeze un meci caribabil pe San Paolo pentru un copil grav bolnav.

ADVERTISEMENT

FIFA și Napoli au refuzat propunerea lui Diego, ba mai mult, i-au interzis să joace într-o astfel de partidă, deoarece risca să se accidenteze și s-a certat cu președintele clubului, Ferlaino din această cauză.

Diego Maradona, copilul sărac din Villa Fiorito, coboară în mocirla din Acerra, pentru a salva viața unui copil

În cele din urmă, Maradona a sfidat FIFA și conducerea lui Napoli și s-a implicat personal în organizarea meciului caritabil pentru a salva viața acelui copil grav bolnav și care avea nevoie urgentă de bani pentru a fi operat.

ADVERTISEMENT

 

Acest lucru se întâmpla în 1984, la doar câteva săptămâni după ce Maradona se transfera la Napoli după eșecul de la Barcelona, unde a trecut printr-o perioadă dificilă în cei doi ani petrecuți pe Camp Nou, suferind și o accidentarea groaznică.

Astfel, Maradona ajunge să joace fotbal pentru a salva o viață, pe un maidan din Acerra, o localitate aflată la 15 kilometri de Napoli, capitala Campaniei și a plătit din propriul buzunar 12 milioane de lire italiene, cât era clauza asigurării pentru o eventuală accidentare, iar viața copilului a fost salvată.

ADVERTISEMENT

Driblingurile lui Maradona în noroiul din Acerra și imaginile cu jucătorii căzuți în urma sa vor rămâne în istorie

E greu de imaginat astăzi ca staruri precum Cristiano Ronaldo Messi sau Neymar să coboare în noroiul unei favele pentru a juca fotbal pe un teren impracticabil. Ei bine, Maradona a făcut-o cu zâmbetul pe buze și de parcă ar fi un meci oficial. Acesta era Diego Maradona.

Astfel, după ce a plecat de la Barcelona, controversatul Diego Maradona ajunge la 23 de ani să se antreneneze într-o parcare și să joace acoperit din cap până în picioare de noroi. Mii de oameni s-au înghesuit pe micuțul stadion, care părea că se prăbușește sub greutatea spectatorilor, iar Maradona a oferit 90 de minute de bucurie acelor oameni nevoiași, care nu și-ar fi permis niciodată să meargă pe San Paolo pentru a îl vedea.

ADVERTISEMENT

Gestul lui Maradona este explicat de o declarație ulterioară a celui mai mare fotbalist din toate timpurile: „Dacă aș fi fost într-un costum alb la o nuntă și o minge plină de noroi ar fi fost aruncată către mine, aș fi oprit-o pe piept fără să stau pe gânduri”, spunea superb Diego.

ADVERTISEMENT