Fotbal international

Copilul Ronaldo făcea lucruri trăznite! Cum era să-i producă un infarct primului antrenor

21.01.2021 | 10:02
Copilul Ronaldo facea lucruri traznite Cum era sai produca un infarct primului antrenor
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo este idolul a milioane de copii și un exemplu de profsionalism. Însă, în copilărie a fost aproape să-și bage în spital primul antrenor.

S-a născut într-o familie cu posiblități materiale modeste, a avut prbleme la școală, fiind exmatriculat la 14 ani și nici primul lui antrenor nu are doar amintiri plăcute cu copilul Cristiano, starul mondial de azi – CR7.

ADVERTISEMENT

Leonel Pontes, omul care i-a convins pe părinții lui Cristiano să-l lase pe fotbalist să se mute din Madeira la Lisabona a povestit cum atacantul lui Juventus l-a făcut să tremure la propriu.

Cum era să-i producă Cristiano Ronaldo un infarct primului antrenor

”Aveam o motociletă mică și l-am întrebat pe Cristiano dacă știe să meargă pe ea. A confirmat, apoi s-a urcat în șa și a pornit în trombă. A accelerat atât de tare încât roata din față s-a ridicat. Mi-am pus mâinele în cap. Nu avea nici cască de protecție.

ADVERTISEMENT

A dispărut după colț, iar mie îmi sărea inima din piept până s-a întors. Nu s-a întâmplat nimic rău, dar nu voi uita niciodată acele clipe în care am stat cu sufletul la gură. S-a comportat iresponsabil și inconștient, dar a fost fericit, avea doar 13 ani”, a povestit Leonel Pontes.

Boloni l-a lansat în fotbalul mare

La trei ani distanță de la întâmplarea povestită de primul antrenor al lui Cristiano Ronaldo, fostul selecționer al României, Ladislau Boloni, îl debuta pe fotbalist în prima ligă a Portugaliei. Avea doar 17 ani. Un an mai târziu Cristiano era transferat de Manchester United pentru 12,2 milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Trofeele au început să se adune, iar golurile lui au făcut senzație, fie că a fost vorba de reușite în tricoul ”Diavolilor” din Manchester, a Realului din Madrid, sau Juventus. A câștiga tot ce putea să câștige. A adunat 5 „Baloane de aur” și 4 ”Ghete de aur” și este an după an în fruntea topurilor celor mai buni fotbaliști ai planetei.

Un singur trofeu îi lipsește din palmares – Cupa Mondială, dar pentru a triumfa în competiția supremă a echipelor naționale, Cristiano Ronaldo ar fi trebuit să aibă și coechipieri pe măsură.

ADVERTISEMENT

O viață de ”Spartan”

Au trecut 22 de ani de la întâmplarea povesită de primul lui antrenor. Azi, Cristiano Ronaldo este, la cei 35 de ani ai săi, un model din toate punctele de vedere. Este sportivul total, iar primul lucru care îl ajută să fie atât de pregătit fizic este disciplina.

Cristiano nu trișează, indiferent că vorbim de dedicarea cu care își execută zilnic exercițiile fizice sau de dieta pe care o respectă cu sfințenie. Combinația dintre cele două, dar și celelalte tehnici și pregătiri mentale pe care le aplică îl ajută să fie fotbalistul adulat și invidiat deopotrivă.

Conform volumului autobiographic, pe lângă exercițiile tehnice specifice antrenamentelor de fotbal, Cristiano Ronaldo dedică, zilnic, între 3 și 4 ore pregătirii în sala de gimnastică și pune mare preț pe exerciții Pilates care îi permit să aibă musculatura fermă, dar suplă, care reduce riscul accidentărilor.

ADVERTISEMENT