Stiri sportive

DISPERARE! Copos, UMILIT în ultimul hal în închisoare!

Fostul patron al Rapidului a trăit o adevărată dramă în ziua în care a împlinit 61 de ani, după ce conducerea penitenciarului Rahova i-a interzis familiei să-l viziteze, deşi avea aprobare....
09.04.2014 | 00:02
DISPERARE Copos UMILIT in ultimul hal in inchisoare

Fostul patron al Rapidului a trăit o adevărată dramă în ziua în care a împlinit 61 de ani, după ce conducerea penitenciarului Rahova i-a interzis familiei să-l viziteze, deşi avea aprobare.

George Copos a fost condamnat, la începutul lunii martie, la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare în “Dosarul Transferurilor”. La scurt timp după aflarea sentinţei, fostul patron al Rapidului s-a predat la Penitenciarul Rahova pentru a-şi ispăşi pedeapsa. La scurt timp, soţia şi fiica omului de afaceri au anunţat că vor înainta o plîngere la CEDO deoarece consideră că membrul familiei lor este nevinovat. Demersul nu a fost făcut, însă, pînă în prezent, iar Copos încearcă de peste o lună să se acomodeze cu regimul de după gratii. Lucru extrem de dificil, deoarece omul de afaceri primeşte lovitură după lovitură. Ultima, la finalul lunii trecute.

Cerere către conducerea închisorii: APROBATĂ!

Pe 27 martie, fostul patron al Rapidului a împlinit 61 de ani. Ocazie cu care Copos a dorit să petreacă puţine clipe alături de soţia şi fiica sa. În acest sens, avocaţii boss-ului de la ANA au făcut o cerere către conducerea penitenciarului în care solicita permisiunea ca de ziua lui să poată să stea lîngă familie preţ de cîteva zeci de minute. Beneficiind de statutul de deţinut model, lui Copos i-a fost aprobată pe loc solicitarea, primind, astfel, prima veste bună de cînd se află la “suferinţă”.

Oprite la poartă din motive…organizatorice

În dimineaţa zilei de 27 martie, soţia şi fiica fostului patron al Rapidului s-au pregătit cum se cuvine pentru revederea cu acesta. I-au cumpărat lui Copos un tort, i-au pregătit şi un coş de mîncare, dar şi mai multe haine. Totul pentru a-şi ajuta membrul familiei să uite, chiar şi pentru cîteva momente, că se află după gratii. La prima oră, Cristiana şi Alexandra Copos s-au deplasat la penitenciarul Rahova pentru revederea cu capul familiei. Încărcate pînă la gît, cele două au ajuns la intrarea în închisoare, loc unde au primit lovitura de graţie! După mai multe parlamentări cu gardienii, soţia şi fiica lui Copos au fost informate că nu li se permite accesul în penitenciar din motive…organizatorice!

Mîncare da, haine ba!

Cristiana şi Alexandra Copos au încercat, fără succes, să le explice gardienilor că au aprobare, însă aceştia nu s-au lăsat înduplecaţi. Văzînd că nu vor avea sorţi de izbîndă, cele două au făcut tot posibilul ca mîncarea, tortul şi hainele pe care le-au adus să ajungă, totuşi, la fostul patron al Rapidului. După negocieri dure, nea George a trebuit să se mulţumească, în cele din urmă, doar cu mîncarea. Cele două au plecat şocate de la penitenciar, neînţelegînd motivul pentru care nu li s-a permis accesul deşi aveau aprobare.

Copos a turbat în celulă

Conform unor surse din interiorul penitenciarului, Copos s-a pregătit cu mare grijă pentru întîlnirea cu familia sa. S-a spălat, şi-a pus cele mai bune haine şi era gata de petrecere cu ocazia împlinirii a 61 de ani. Vestea că familiei sale i-a fost interzis accesul în puşcărie a căzut ca un trăznet pentru fostul patron al Rapidului. Acesta a făcut o criză de nervi şi a început să lovească pereţii din celulă. “Nu se poate aşa ceva! În ce ţară trăim? Incredibil! Am primit aprobare, dar familiei i-a fost interzis accesul! Nu mai pot, ăştia vor să mă distrugă. Cum mai putem spune că sîntem în Uniunea Europeană? M-au nenorocit de ziua mea”, a fost reacţia lui Copos.

A ajuns bătaia de joc a deţinuţilor

Sentinţa de 3 ani şi opt luni de închisoare cu executare l-a dărîmat pe Copos. De cînd a fost încarcerat, omul de afaceri plînge tot timpul şi susţine că este nevinovat. Colac peste pupăză, nici colegii de suferinţă nu-i dau pace şi nu ratează ocazia să rîdă de fostul patron al Rapidului. “De Copos îşi bat joc deţinuţii! Se duc la el pe secţie, îi bat în uşă şi spun: ‘Detinut Copos Gheorghe’, iar el, care crede că este gardianul, sare din pat şi spune ‘Prezent!’”, a povestit Miron Cozma.