Sport

După Copos, un nou “GREU”, eliberat! “Ştiu sigur că va fi acasă!”

După Gigi Becali, un alt “greu” din fotbalul românesc a fost eliberat condiţionat. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au hotărît că George Copos îndeplineşte toate criteriile necesare...
08.04.2015 | 00:01
Dupa Copos un nou GREU eliberat Stiu sigur ca va fi acasa

După Gigi Becali, un alt “greu” din fotbalul românesc a fost eliberat condiţionat. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au hotărît că George Copos îndeplineşte toate criteriile necesare pentru a ieşi din înschisoare, motiv pentru care fostul patron al Rapidului va petrece Sfintele Sărbători de Paşte în sînul familiei. Boss-ul de la ANA este primul eliberat din “Dosarul Transferurilor”. Copos a intrat în puşcărie pe 4 martie 2014, cînd a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Copos riscă alţi 10 ani de închisoare!

Copos nu a scăpat, însă, definitiv de emoţii. Omul de afaceri ar putea reveni după gratii pe 10 aprilie, cînd aşteaptă sentinţa într-un alt dosar, Loteria II, în care este acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani şi manipularea pieţei de capital. Capetele de acuzare care i se aduc lui Copos pot să îi aducă acestuia o pedeapsă de pînă la zece ani cu executare! Cum aceasta va fi aplicată după ce a fost eliberat condiţionat, sentinţa nu se va contopi cu nici o altă pedeapsă anterioară. Pînă atunci, Copos caută să se bucure cît poate de mult de aerul libertăţii.

Dan Capră, în arest la domiciliu! Urmează “Pinalti”?

Luna aprilie nu a fost una de vis doar pentru George Copos. Dan Capră îşi va petrece, la rîndul lui, Paştele în libertate. Tribunalul Prahova a dispus plasarea finanţatorului Petrolului, dar şi a fratelui său, Nicolae, în arest la domiciliu. Cei doi au fost arestaţi prevenitv anul trecut, pe 27 noiembrie, fiind acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Aproape de victorie este şi Gheorghe Ştefan. Fostul patron al Ceahlăului ar putea fi mutat în arest la domiciliu în “Dosarul Microsoft”, potrivit deciziei luate marţi de magistraţii ÎCCJ. Decizia nu este definitivă, iar procurorii DNA pot face recurs. “Pinalti” va putea părăsi arestul abia după judecarea contestaţiei.

Pădureanu află pe 18 aprilie dacă va fi liber

Jean Pădureanu are şanse foarte mari să fie al doilea condamnat în “Dosarul Transferurilor” care părăseşte închisoarea. “Pe 18 aprilie, magistraţii vor lua o decizie. Sînt sigur că va fi eliberat. Dacă nu atunci, cel mai tîrziu la începutul lunii mai. E în scaun cu rotile, nu a creat nici o problemă în puşcărie. Ştiu sigur că va fi acasă”, a spus Horoba pentru FANATIK.RO. Acesta a explicat şi motivele pentru care Copos a fost eliberat înaintea lui Pădureanu. “Faţă de George, Jean nu a putut munci, nu a putut scrie cărţi, nu a putut participa la activităţi în penitenciar pentru că este grav bolnav. A solicitat eliberarea pe caz de boală, dar cei de la IML nu i-au dat aviz favorabil. Au spus că bolile de care suferă pot fi tratate la spitalul Penitenciarului Jilava. Motiv pentru care s-a văzut nevoit să aştepte să execute o treime din pedeapsă”, a spus Horoba.

Cînd ies ceilalţi şase “grei”

Ceilalţi şase condamnaţi în “Dosarul Transferurilor” sînt departe de eliberare. Gică Popescu a solicitat a solicitat o permisie de o zi de la conducerea Penitenciarului Jilava, însă a fost refuzat (vezi detalii). Ar putea fi eliberat condiţionat în vara lui 2015, pentru bună purtare, la fel ca Mihai Stoica şi Gigi Neţoiu. Borcea şi fraţii Becali nu sînt deloc aproape de eliberarea condiţionată, avînd în vedere că au primit cele mai dure sentinţe din partea magistraţilor. Altfel, Ioan Nicolae, patronul Astrei Giurgiu, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru că a sponsorizat campania lui Mircea Geoană, poate fi eliberat la finalul acestui an, după ce va executa o treime din pedeapsă.

Condamnările din “Dosarul Transfeurilor” dictate pe 4 martie 2014

George Copos (61 de ani) – 3 ani şi 8 luni cu executare

Mihai Stoica (49 de ani) – 3 ani şi 6 luni cu executare

Cristi Borcea (44 de ani) – 6 ani şi 4 luni cu executare

Ioan Becali (61 de ani) – 6 ani şi 4 luni cu executare

Victor Becali (53 de ani) – 4 ani şi 8 luni cu executare

Jean Pădureanu (78 de ani) – 3 ani şi 4 luni cu executare

Gică Popescu (47 de ani) – 3 ani, o lună şi 10 zile cu executare

Gigi Neţoiu (55 de ani) – 3 ani şi 4 luni cu executare

11, 5 milioane de euro este prejudiciul adus de cei opt în acest dosar, în care au fost anchetate 12 transferuri

200 de zile a cîştigat Copos în anul în care a fost închis. A scris cinci cărţi, una de istorie şi patru de turism, a muncit la atelierul de tîmplărie şi s-a înscris la toate activităţile penintenciarului Rahova

EXCLUSIV / Gică POPESCU, distrus! Ce lovitură cruntă a primit

Becali, pe Muntele Athos! VEZI IMAGINI SENZAŢIONALE cu Gigi

Bomba anului! Simona Halep se mărită! Detaliile nunţii de vis!

STEAUA. FANATIK.RO confirmat! Gabi Tamaş pleacă din Ghencea!

STEAUA. “E PITIC, nu-l vreau!” Acum VALOREAZĂ 2.000.000 €