Fotbal intern

Copos, Porumboiu şi Iancu se unesc să salveze Rapidul!

UPDATE, 12:39  / "Dacă se unesc Copos, Iancu şi Porumboiu ar fi o treabă extraordinară, ar face o echipă trăznet. Copos şi Porumboiu au bani mulţi, dar ar trebui să conducă Iancu pentru că...
15.02.2014 | 14:00
Copos Porumboiu si Iancu se unesc sa salveze Rapidul

UPDATE, 12:39  / “Dacă se unesc Copos, Iancu şi Porumboiu ar fi o treabă extraordinară, ar face o echipă trăznet. Copos şi Porumboiu au bani mulţi, dar ar trebui să conducă Iancu pentru că el se pricepe cel mai bine dintre ei şi atunci ar fi o treabă serioasă. M-aş bucura pentru binele Rapidului să se întîmple aşa”, a spus Dumitru Dragomir pentru FANATIK.RO.

–––––––––––––––––––––––––––––––-

George Copos rămîne în prim-plan şi din postura, doar oficial, de acţionar retras de la Rapid! Ultima acţiune a omului de afaceri, care a plătit 1 milion de euro pentru ca feroviarii să primească acceptul Tribunalului Bucureşti, conturează un tablou care cuprinde fapte şi informaţii care îl dau pe acesta, cel mai probabil din vară, ca noul investitor al Rapidului! Şi nu singur! Varianta surpriză o reprezintă Adrian Porumboiu, care a oferit o declaraţie surprinzătoare pentru FANATIK.RO!

Amînarea unui verdict în privinţa planului de reorganizare propus de administratorul judiciar, Cristina Andronache, şi cel special, Adrian Zamfir, nu a reuşit să aducă lumină în situaţia clubului giuleştean. Rapidiştii rămîn în continuare cu falimentul bătînd la uşă, însă informaţiile din interiorul clubului din Grant readuc în discuţie o variantă susţinută cu timpul atît de Fathi Taher, Dumitru Dragomir sau alţi oameni de afaceri importanţi din fotbalul românesc: revenirea, după ce scapă de acuzaţiile din “Dosarul Transferurilor”, a lui George Copos! Evenimentele din ultimele luni petrecute în culisele feroviarilor confirmă faptul că varianta reîntoarcerii patronului ANA Holding nu reprezintă un scenariu SF, ci doar abilitatea unui om de afaceri.

George Copos a  dat 1 milion de euro pentru Rapid!

Pentru a înţelege mai bine desfăşurararea evenimentelor şi pentru conturarea imaginii de ansamblu, FANATIK.RO redă şirul evenimentelor din cadrul clubului de la ultimul termen, cel de pe 14 februarie, pînă la începutul insolvenţei. Mutarea cea mai recentă şi importantă este reprezentată de milionul de euro plătit de fostul finanţator, George Copos, pentru ca Rapid să nu fie trimisă în faliment, urmînd ca oficialii giuleştene să se ocupe de jucătorii care au contestat planul de reorganizare, Cătălin Albuţ, Paul Codrea, Dani Coman, Ovidiu Burcă şi Marius Bilaşco. “Faptul că George Copos a plătit milionul de euro de care acţionarii spuneau că au nevoie pentru a redresa clubul ar trebui să spună tot! Vorbim de acel Copos care, pe vremea cînd era acţionar, nu a vrut să mărească salariile unor muncitori de la Rapid care cîştigau 600-700 lei”, au dezvăluit sursele clubului Rapid. Conform informaţiilor, în momentul insolvenţei, Copos a virat într-un cont suma de 2 milioane euro, aceştia bani avînd titulatura de cash colateral, bani care să ajute clubul în momente de cumpănă. Ceea ce s-a întîmplat pe 14 februarie!

Cine sună în club? George Copos!

Tatonările din partea lui Copos au început în urmă cu două luni, cînd fostul acţionar a început să-i sune atît pe acţionari, cît şi pe angajaţii importanţi pentru a-i întreba cum decurg lucrurile. “Chiar dacă punea întrebările ca şi cum ar fi un suporter rapidist şi nu fostul investitor, nu putem să nu bănuim că doreşte să revină la club. Îi întreba pe toţi cum mai merge treaba, ce probleme întîmpină echipa, ce s-a mai rezolvat, dacă au nevoie de ajutor…Nu suna o dată la o lună, ci de două-trei ori pe săptămînă”, au fost informaţiile căpătate de FANATIK.RO în tot acest timp. O informaţie care izolată nu putea să ofere credibilitate, dar  unită cu celelalte conturează o imagine din ce în ce mai probabilă din vară.

Ipoteză susţinută de Taher

Informaţiile adunate sînt confirmate şi susţinute de Fathi Taher, unul dintre oamenii de afacere dornici să investească la Rapid şi care a avut o serie de tratative cu Adrian Zamfir. Iordanianul afirma, pentru FANATIK.RO, că ipoteza ca George Copos să se despartă total de clubul feroviar este o ipoteză falsă. “De la cine să cumpăr clubul? Trebuie să văd actele, să văd cine este acţionarul, deşi toţi ştim că, de fapt, tot George Copos este patronul. Eu mai am şi cei 8 milioane de euro de luat, trebuie să mi-i recuperez”, a fost declaraţia explozivă a lui Taher. În culisele clubului a rămas o informaţie care nu a fost adusă niciodată în discuţie: în tratativele pe care le-a purtat iordanianul a fost implicat direct şi George Copos! Mai exact, negocierile pentru preluarea Rapidului au fost purtate de Taher cu Adrian Zamfir şi patronul ANA Holding, diferendele între cele două părţi intervenind în momentul cînd s-a discutat despre cei opt milioane de euro pe care Copos îi datora lui Taher. “Copos voia 12 milioane şi stergerea datoriei de opt milioane, iar omul de afaceri iordanian a refuzat! De acolo şi declaraţia nervoasă a lui Taher”, dezvăluiau apropiaţii lui Copos.

Cîştigul lui Copos! “A economisit milioane de euro”

Singurul lucru de neînţeles pentru fanii Rapidului în ipoteza în care George Copos revine în Grant ca finanţator este ce a cîştigat acesta băgînd clubul în insolvenţă! “Este un afacerist abil, intuia care vor fi paşii pentru ca Rapid să scape de faliment. Ce a cîştigat Copos? A scăpat de jucătorii cu salarii mari, chiar imense pentru situaţia economică a fotbalului românesc, a economisit plăţi inutile pentru cîteva luni şi a avut linişte să-şi rezolve problemele pe care le are cu justiţia. Ieşirea din lumina reflectoarelor i-a adus liniştea pe care o dorea”, au confirmat apropiaţii şi colaboratorii lui Copos. Aici intervin şi declaraţiile repetate ale lui Dumitru Dragomir, în care afirma că “George Copos este cel mai diabolic om în afaceri”!

Vine Porumboiu din vară!? “Mai vedem, mai vedem…”

Colaborarea lui Adrian Porumboiu cu George Copos nu reprezintă o utopie, cei doi fiind în relaţii apropiate în afaceri de foarte mult timp, ei dezvoltînd împreună un comerţ intens cu grîu şi produse agricole pentru firmele de panificaţie ale lui Copos. Cei doi s-au mai aflat în tatonări pentru asocierea la Rapid, însă negocierile au căzut pentru că amîndoi doreau supremaţia procentajului de acţiuni. În situaţia de faţă, colaborarea devine viabilă datorită retragerii lui Porumboiu de la Vaslui şi a interesului pe care acesta l-ar avea să-şi asocieze numele cu unul dintre brandurile puternice din ţară. Contactat de FANATIK.RO, Porumboiu a oferit o declaraţie misterioasă. Întrebat dacă sînt şanse să revină la Rapid, omul de afaceri moldovean a surprins. Mai vedem, mai vedem…, dar a evitat să răspundă la întrebarea despre procentele pe care ar urma să le deţină. “Cîte procente să fie? 30-40%? Nu, nu…”, a fost afirmaţia lui Porumboiu.

1.RAPID BUCURESTI-FC VASLUI 3-2,CUPA ROMANIEI TIMISOREANA (11.04.2012)

Iancu vrea să vină dacă dă Rapid faliment!

În afara lui Adrian Porumboiu, un alt om de afaceri care este dispus să vină ca investitor în Giuleşti este Marian Iancu. Fostul patron al lui FC Timişoara a explicat, pentru FANATIK.RO, în ce condiţii este gata să bage bani la Rapid. „Vă spun clar că mă voi implica la Rapid. Ca investitor, sponsor sau acţionar minoritar. Nu va fi nici o problemă dacă ajungem în liga a patra sau a cincea. Promit că voi ajuta Rapidul să promoveze an de an şi să ajungă din nou în elita fotbalului. Dar asta numai după ce se va clarifica situaţia, pentru că în clipa de faţă nu mă voi implica. Voi ajuta clubul, dar niciodată nu voi deveni acţionar majoritar. Repet, voi fi sponsor, investitor sau acţionar minoritar”, a spus Iancu. Omul de afaceri ar prefera ca Rapidul să intre în faliment şi să o ia de la zero, din ligile inferioare. Totuşi, nu este exclus ca, în cele din urmă, Iancu să se alăture lui Copos şi Porumboiu.

FOTBAL:RAPID BUCURESTI-OLYMPIQUE LYON 2-1,AMICAL (19.07.2008)

Manea negociază cu cei care au făcut contestaţii

Planul de reorganizare al Rapidului a fost contestat de cinci fotbalişti, cele mai mari datorii fiind către Burcă şi Codrea. Nicolae Manea, preşedintele giuleştenilor, este cel care va încerca să-i convingă pe foştii fotbalişti ai clubului să renunţe la contestaţiile depuse şi să accepte să primească doar 10 % din restanţe.

200…de milioane de euro este averea lui Adrian Porumboiu conform revistelor de specialitate

31…de milioane de euro sînt datoriile Rapidului: 23 de milioane către Cristescu şi Zamfir, care au preluat creanţele de la Copos, şi opt milioane către Taher

 

Tags: