Cele mai citite

Video. Juve, pas mare spre finala Coppa Italia. Buffon, magistral, la 40 de ani!

Video. Juventus a câştigat cu 1-0 prima manşă a semifinalei cu Atalanta, la Bergamo, în Coppa Italia. Buffon, revenire de senzaţie, paradă decisivă.
31.01.2018 | 10:24
Video. Juve, pas mare spre finala Coppa Italia. Buffon, magistral, la 40 de ani!
ADVERTISEMENT

Juventus vrea din nou să câştige tot pe plan intern în fotbalul italian, dar visul cel mare este legat de Champions League, pe care a pierdut-o de două ori în ultimii ani, în finala cu cele mai galonate cluburi din Spania. Deocamdată, a făcut marţi seară,. un pas uriaş spre a patra finală consecutivă a finalei Coppa Italia, în urma succesului cu 1-0 obţinut pe ceaţă, la Bergamo, în faţa Atalantei.

Doi au fost oamenii cheie ai acestei prime manşe a semifinalei. Autorul golului, Pipita Higuain şi, mai ales, veteranul dintre buturi, Gigi Buffon, care la 40 de ani, împliniţi duminica trecută, a renunţat ia intenţia de a-şi încheia cariera în această vară şi intenţionează să mai continue cel puţin un an. Bineînţeles, la această vârstă multe vor depinde şi de starea sa de sănătate, Buffon tocmai revenind după o lungă pauză cauzată de o problemă medicală.

ADVERTISEMENT

Buffon,prima dată titular după cinci ani în Coppa Italia

Higuain a marcat unicul gol după numai 180 de minute de joc, dar tabela putea suferi o modificare importantă, în minutul 25, când arbitrul, după ce a consultat VAR, a decis că Benatia a comis henţ în careul torinez şi a dictat penalty pentru Atalanta. Nici Papu Gomez nu a tras foarte bine, dar şi Buffon a fost pe minge, reuşind să respingă. Gigi a mai avut o intervenţie miraculoasă în ultimele minute şi Juve îi poate mulţumi pentru acest succes.

Buffon a parat al 30-lea penalty din cariera sa, primul fiind în 1996, într-un meci cu Udinese, în faţa lui Bierhoff. De atunci, Totti, Ronaldo, Baggio şi alte nume mari nu au putut să îl învingă pe Gigi de la punctul cu var. Buffon a jucat un meci din Coppa Italia în urmă cu cinci ani, această competiţie fiind rezervată de atunci rezervelor. Mulţumit de prestaţia lui Gigi Allegri l-a anunţat titular şi în campionat, cu Sassuolo.

ADVERTISEMENT

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri