Video. Juve, pas mare spre finala Coppa Italia. Buffon, magistral, la 40 de ani!

Sergiu Preda    Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
31/01/2018, 10:24
Video. Juve, pas mare spre finala Coppa Italia. Buffon, magistral, la 40 de ani!

Juventus vrea din nou să câştige tot pe plan intern în fotbalul italian, dar visul cel mare este legat de Champions League, pe care a pierdut-o de două ori în ultimii ani, în finala cu cele mai galonate cluburi din Spania. Deocamdată, a făcut marţi seară,. un pas uriaş spre a patra finală consecutivă a finalei Coppa Italia, în urma succesului cu 1-0 obţinut pe ceaţă, la Bergamo, în faţa Atalantei.

Doi au fost oamenii cheie ai acestei prime manşe a semifinalei. Autorul golului, Pipita Higuain şi, mai ales, veteranul dintre buturi, Gigi Buffon, care la 40 de ani, împliniţi duminica trecută, a renunţat ia intenţia de a-şi încheia cariera în această vară şi intenţionează să mai continue cel puţin un an. Bineînţeles, la această vârstă multe vor depinde şi de starea sa de sănătate, Buffon tocmai revenind după o lungă pauză cauzată de o problemă medicală.

Buffon,prima dată titular după cinci ani în Coppa Italia

Higuain a marcat unicul gol după numai 180 de minute de joc, dar tabela putea suferi o modificare importantă, în minutul 25, când arbitrul, după ce a consultat VAR, a decis că Benatia a comis henţ în careul torinez şi a dictat penalty pentru Atalanta. Nici Papu Gomez nu a tras foarte bine, dar şi Buffon a fost pe minge, reuşind să respingă. Gigi a mai avut o intervenţie miraculoasă în ultimele minute şi Juve îi poate mulţumi pentru acest succes.

Buffon a parat al 30-lea penalty din cariera sa, primul fiind în 1996, într-un meci cu Udinese, în faţa lui Bierhoff. De atunci, Totti, Ronaldo, Baggio şi alte nume mari nu au putut să îl învingă pe Gigi de la punctul cu var. Buffon a jucat un meci din Coppa Italia în urmă cu cinci ani, această competiţie fiind rezervată de atunci rezervelor. Mulţumit de prestaţia lui Gigi Allegri l-a anunţat titular şi în campionat, cu Sassuolo.

Ştirea MOMENTULUI

Franța – Croația 1-0. Live video finala la CM 2018. Mandzukic înscrie în proprie poartă!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.