News

Cora a retras un produs comestibil pentru că ar conține bucăți de metal. Cei care l-au cumpărat, rugați să-l returneze

Lanțul de hipermarketuri Cora anunță că a retras de pe rafturi un produs comestibil. Acesta ar conține bucăți de metal. Cetățenii care l-au cumpărat trebuie să-l returneze.
25.01.2023 | 07:32
Cora a retras un produs comestibil pentru ca ar contine bucati de metal Cei care lau cumparat rugati sal returneze
Figurine de ciocolată, retrase din Cora. Ar putea conține bucăți de metal. Recomandări pentru cei care le-au cumpărat. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) vine cu o informare importantă pentru clienții unui mare lanț de hipermarketuri.

Figurine de ciocolată, retrase din Cora. Ar putea conține bucăți de metal. Recomandări pentru cei care le-au cumpărat

Site-ul ANSVSA anunță că magazinele Cora au retras de la vânzare un produs destul de popular printre clienți. Acesta ar conține bucăți de metal.

ADVERTISEMENT

Potrivit autoritățile de reglementare, există suspiciuni de contaminare cu corp străin de natură metalică în unele loturi de figurine de Crăciun din ciocolată fină cu lapte.

Produsele sunt vândute de SC Firenze Com S.R.L. Prin urmare, compania a iniţiat retragerea de la comercializare şi de la clienţi. Figurinele sunt mărci ale Heilemann & Viba, Germania. Produsele retrase au 100 de grame, respectiv 10 grame.

ADVERTISEMENT

Cetățenii din România care au achiziționat aceste produse, vândute în hipermarketurile Cora, trebuie să nu le consume şi să le returneze magazinului până în 10 februarie, în baza bonului fiscal.

Figurine ciocolată retrase vânzare magazinele Cora
Figurine ciocolată retrase vânzare magazinele Cora. Sursa foto: ansvsa.ro

”Măsuri pe care trebuie să le ia consumatorul: În cazul in care ați cumpărat produsul menționat mai sus, va rugăm să nu îl consumați și să il returnați în
magazinul de la care l-ați achiziționat până pe 10.02.2023, în baza bonului fiscal.

ADVERTISEMENT

Ne cerem scuze pentru eventualele înconveniente cauzate de acest incident. Pentru informații suplimentare, puteți contacta:

Adresa FIRENZE COM SRL- Ploiești Str. Poligonului nr.1”, se arată în comunicatul ANSVSA.

ANSVSA: Peste 6 tone de carne de vită congelată, confiscate în urma unui control

Tot în acest debut de an 2023, inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), au efectuat o acţiune de control, care a vizat comercializarea cărnii congelate, provenite din comerţul intracomunitar şi din import.

ADVERTISEMENT

Au fost inspectate unități comerciale din Ilfov, Bucureşti şi Giurgiu, în perioada 8 – 10 ianuarie. În urma controalelor, ANSVSA a confiscat peste 6 tone de carne de vită congelată, provenite din comerţul intracomunitar şi din import.

”Inspectorii au descoperit mai multe loturi de carne congelată de vită, provenite din comerţ intracomunitar, care fuseseră importate în state membre UE din ţări terţe (Argentina, Uruguay, Brazilia, SUA) în stare refrigerată şi congelate în depozite frigorifice din UE, cu schimbarea termenului de valabilitate dat de producător, informează news.ro.

Au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 245.000 lei şi au fost reţinută cantitatea de 6.098 de kg carne de vită”, potrivit unui comunicat al ANSVSA.

ADVERTISEMENT