News

Coreea de Nord a lansat încă cel puțin un proiectil neidentificat, al patrulea din această lună. Noi sancțiuni anunțate de SUA

Un al patrulea test de armament a avut loc în Coreea de Nord, unde a fost lansat încă cel puțin un proiectil neidentificat. În acest context, noi sancțiuni sunt anunțate de SUA
17.01.2022 | 08:16
Coreea de Nord a lansat inca cel putin un proiectil neidentificat al patrulea din aceasta luna Noi sanctiuni anuntate de SUA
ADVERTISEMENT

La nici două zile de la ultimul test de armament, Coreea de Nord a lansat încă cel puțin un proiectil neidentificat, care este al patrulea din această lună, a anunțat armata sud-coreeană. În contextul lansărilor de arme în mod repetat, SUA a anunțat noi sancțiuni.

Coreea de Nord a lansat încă cel puțin un proiectil neidentificat, al patrulea din această lună. Noi sancțiuni anunțate de SUA

Coreea de Nord a lansat luni dimineață, 17 ianuarie, cel puțin un proiectil neidentificat, în a patra testare de arme de la începutul anului.

ADVERTISEMENT

Potrivit armatei sud-coreene, ar fi vorba despre două rachete balistice care au fost trimise în Marea Japoniei. Acestea au fost trase cu rază scurtă de acțiune dintr-o zonă din Sunan, locația aeroportului internațional din Phenian.

Cele două proiectile au fost lansate la patru minute distanță una de cealaltă, mai precis la 8:50 și la 08:54, și au zburat aproximativ 380 de kilometri, atingând o altitudine de 42 de kilometri.

ADVERTISEMENT

Ca de obicei, Coreea de Nord nu comentează cu privire la testele sale de armament decât la o zi după ce au loc.

Celelalte trei lansări precedente de rachete balistice au avut loc pe 5, 11 și 14 ianuarie.

Reacția SUA la testele de armament efectuate de Coreea de Nord

Testele subliniază capacitatea Coreei de Nord de a lovi aliații Statelor Unite ale Americii, Coreea de Sud și Japonia.

ADVERTISEMENT

Noile tehnologii pun mai multă presiune asupra tuturor celor trei națiuni. Acestea ar putea fi o modalitate de a forța administrația Biden să vină cu o nouă strategie față de liderul nord-coreean Kim Jong Un, potrivit analistei de la Rand Corp, Soo Kim.

“S-ar putea ca Kim Jung Un să încerce să-și dea seama: ‘În ce moment vor începe SUA să se încline?’ Și cu fiecare test succesiv și reușit, Kim probabil percepe că se apropie tot mai mult de acest punct critic”, a mai spus Soo Kim, care anterior a lucrat la Agenția Centrală de Informații.

ADVERTISEMENT

Administrația Biden i-a cerut în mod repetat lui Kim să revină la masa negocierilor și a indicat că SUA ar putea reveni la o politică de a oferi recompense economice în schimbul măsurilor de dezarmare.

De asemenea, noi sancțiuni au fost anunțate de SUA.

Acestea au vizat șase nord-coreeni, un rus și o firmă rusă, care sunt, potrivit Washingtonului, responsabile pentru achiziționarea de bunuri pentru programele din Rusia și China.

Trezoreria SUA a declarat că măsurile au ca scop atât prevenirea progresului programelor Coreei de Nord, cât și împiedicarea încercărilor acesteia de a prolifera tehnologiile de armament.

Statele Unite au propus, de asemenea, ca cinci dintre aceste persoane să fie incluse pe lista neagră de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite. Astfel, ar avea nevoie de un consens din partea comitetului de sancțiuni din Coreea de Nord, format din 15 membri.

ADVERTISEMENT